Podľa GuardiaNa majú SINNERS na to, aby prerazili vo svete

  • Sebastián Soroka
  • 12. 11. 2020 23:55

V poslednom rozhovore na YouTube kanále RivalryCSGO bola spovedaná aj slovenská legenda Ladislav "GuardiaN" Kovács. GuardiaN mal zhodnotiť, či je slovenské, respektíve české csko preceňované alebo podceňované. Rodák z Komárna nad odpoveďou dlho nepremýšľal a jednoznačne povedal, že tunajšie csko je preceňované.

Jediný tím, ktorý v tomto momente môže urobiť dieru do sveta, ale budú potrebovať veľa času a nejaké zmeny, sú SINNERS.“ GuardiaN vyzdvihol individuálnu kvalitu hráčov a špeciálne sa zameral na najväčšiu hviezdu tohto tímu Adama "NEOFRAG" Zouhara. Podľa trojnásobného major finalistu pôjde NEOFRAG čoskoro do európskeho tímu. "Jeho zručnosti sú ohromné, je to veľmi dobrý hráč." Kovács spomenul aj zápas SINNERS proti celku svetových kvalít Complexity, ktorý sa odohral ešte na jar tohto roka. Českí hráči v ňom dokázali urvať víťazstvo 16:14. "Ukázali, že vedie hrať proti takým tímom, neboja sa ich, avšak sú jediní (z našej scény pozn.red.)."

Jeden z najlepších AWP hráčov všetkých čias týmto narážal na ostatné profesionálne tímy z domácej scény, ktoré nepodávajú výsledky, ako hriešnici. GuardiaN síce nemenoval konkrétnu zostavu, ale svoj názor povedal úprimne. "Myslia si, že sú dobrí, pretože dostavajú výplatu, ale keď sa pozriete na ich výsledky, tak zistíte, že nie sú nič extra."

Odpoveď na pôvodnú otázku uzavrel s tým, že presne pre tieto dôvody je slovenské, respektíve české csko veľmi preceňované. Bývalý hráč tímu FaZe Clan si už v minulosti pri otázkach smerovaných k našej scéne nedával servítku pred ústa. Častokrát bol po nich terčom kritiky ale je on, ktorý pred pár rokmi mohol len snívať o tom, že dostane v rámci CZ/SK takú finančnú podporu, aby sa svojmu hobby mohol venovať naplno. Preto nečudo, že sa pravidelne k takýmto témam vyjadruje kriticky. Zvlášť, keď si uvedomíme, že kedysi si musel na nočné smeny brávať do práce počítač, aby mohol hrávať zápasy so svojím tímom.

So sofistikovanejšou kritikou prišiel pred nedávnom aj spomínaný NEOFRAG. Ten má vzhľadom na súčasnú korona-krízu strach, že sa počet profesionálnych tímov u nás v budúcom roku zredukuje. Okrem toho sa 19-ročný Čech snažil upozorniť na nie práve férové konanie od hráčov smerom k organizáciam. „Lidi by se měli zamyslet a být rádi, že jsou placeni za hraní her a ještě k tomu, na jaké úrovni hrajou, protože buďme upřímní, málo kdo si ten fulltime zaslouží a někdy uvažuju jestli i my. Zkusme to začít brat trochu více profesionálně a snažit se někam dostat, než jen pososávat organizace a vědět, že na konci roku se to rozpadne.“

Rok 2020 je v rámci tuzemského esportu prelomovým rokom. Máme viacero profesionálnych tímov a to nielen v csku, ale aj v iných hrách. Taktiež sa turnaje začali dotovať väčšími finančnými čiastkami. Príchod korona-krízy, ale poznamenal všetky odvetvia našich životov, nevynímajúc esport. Či sa v ďalšom roku naplní Neofragova obava, ukážu najbližšie mesiace. Avšak vývoj po budúco týždňových majstrovstvách ČR v PC hrách môže poukázať na stabilitu a súdržnosť niektorých zostáv, ktoré budú hrať v tejto otázke kľúčovú rolu.

Photo by SINNERS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.