Godsent si z Ukrajiny odnášajú titul

  • 17. 11. 2019 22:00

Od 15.11 do 17.11 hostil ukrajinský Kyjev turnaj, WePlay! Forge of Masters Season 2 s prizepoolom $100, 000. Do hlavného mesta Ukrajiny pricestovalo 8 tímov z celej Euŕopy. Pre domácich bolo najväčším lakádlom, tím domáceho borca Bondika – Winstrike. Došli však aj forZe so stále sa zlepšujúcími výkonmi, víťazi nedávneho V4 Future Sports Festivalu – Tricked, Gambit Youngsters. Sľubné vyzeral aj tím GamerLegion, ktorý priletel s bývalým hráčom NiP – Drakenom. Pre CZ/SK scénu bol najväčším lákadlom, team Godsent v zostave so STYKOM. Osmičku tímov doplnili Copenhagen Flames a Heretics.

Skupina A

Nanešťastie pre domácich to Bondik so svojím Winstrike do playoff nedotiahol. Rovnaký osud čakal aj tím forZe. Godsent so STYKOM si vybojovali postup z prvého miesta. Druhý semifinalový flek si uchmatli hráči Gamer Legion.

Johnta bol spoločne s Bondikom jediný zástupca Ukrajiny. Nanešťastie pre domáce publikom, ich cesta skončila už v skupinách. Photo by WePlay Esport

Skupina B

Najväčší favorit turnaja, tím Tricked Esport si prešiel skupinou bez závahania. To už o sebe nemohli povedať hráči Gambit Youngsters, ktorí si postup museli vybojovať v decider matchi proti Heretics. V tomto skoro Francúzskom tíme hrá aj dvojnásobný major šampion, K1oshima. Zápas dopadol lepšie pre Ruskú zostavu. Posledné miesto bez výhry obsadili Copenhagen Flames.

Playoff

Tricked – Gamer Legion: 2:0 (16:13, 16:10)

Prvé semifinále nám prinieslo iba dve mapy. Šťastnejšie nakoniec dopadli Hunden a spol, ktorí si na svojho súpera v Grandfinále museli počkať.

Godsent – Gambit Youngsters: 2:0 (16:9, 16:7)

Pomerne jednoznačný zápas pre zástupcov Švédskej organizácie. Tím okolo Maikeleleho nedal Rusom možnosť na zisk aspoň jednej mapy a zaslúžene postúpil do grandfinále.

Finále

Godsent - Tricked Esport 2:0 (16:14, 16:8)

Zatiaľ čo prvá mapa mala poriadne grády a Godsent rozhodli najtesnejším rozdielom tak druhý mapa už bola pre Tricked iba rana z milosti. Výsledok 16:8 na Inferne znamenal len jedno. Godsent, ktorí pred týždňom podpísali zostavu NoChance (exSMASH Esports) mohli oslavovať prvý titul. Toto víťazstvo im taktiež zaručilo postup v rebríčku HLTV na 23.miesto. Základný cieľ pre tento rok bolo dostať sa do top30. Za zmienku určite stojí aj to, že európsky mix nestratil na turnaji ani jednu mapu.

Godsent oslavujú svoj prvý triumf! Photo by WePlay Esport

Zaujimavosť:

Pre STYKA je Kyjev pravdepodobne jedno z najikonickejších miest. Aspoň čo sa jeho hráčskej kariéry týka. Nielenže tu podpísal prvý profesionálny kontrakt, strávil tu mnoho hodín na spoločných bootcampomch s HellRaisers, odohral najviac zahraničný laniek, získal tu prvé top4 umiestnenie na t1 turnaji ale taktiež tu získal aj svoju doteraz najväčšiu trofej (StarSeries Season 4 s Mousesports). K týmto miľníikom teraz pribudol aj titul z tohto turnaja.

Zdroj titulnej fotografie: WePlay Esport

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.