G2 potvrdili svoju dominanciu. Na Worlds putujú ako európski šampióni.

  • 10. 09. 2023 21:15
G2 Esports, dvanásťnásobní majstri Európy Source: LEC

G2 a Fnatic. Dve najúspešnejšie európske organizácie v League of Legends. Naposledy sa proti sebe vo finále LEC stretli pred tromi rokmi, v Montpellier sa ich cesty znovu stretávajú. Tentokrát v historicky prvých LEC Season Finals v boji o titul európskeho šampióna, 65000€ a prvý seed na Worlds.

Spodná linka je súbojom kórejského nováčika v LEC, Noaha, proti francúzskemu veteránovi, Hans Samovi. Ich supportmi sú za Fnatic Trymbi, za G2 Mikyx, ktorý získal titul MVP celej 2023 sezóny.

Na Mide sa stretáva český reprezentant, Humanoid, proti najobávanejšiemu midlanerovi v LEC, Capsovi. Mimochodom, naposledy, keď Fnatic vyhrali nejakú trofej, Caps ešte hral za Fnatic.

V Jungle zas bojujú dvaja debutanti v LEC, za Fnatic Razork a za G2 Yike.

Nuž a zostava na Tope, to je najzaujímavejší príbeh. Farby G2 háji už dva roky na tope BrokenBlade, ktorý v zostave G2 nahradil pred dvomi rokmi Wundera. Nuž a práve Wunder, ktorý v G2 zažil najlepšie časy, 4 európske tituly, druhé miesto na Worlds a triumf na MSI, dnes stojí v drese Fnatic proti G2. Na season finals však Wunder zďaleka nenastúpil v svojej životnej forme. Do zostavy sa dostal iba ako náhrada za Oscarinina, ktorý musel podstúpiť operáciu ruky.

Snímka obrazovky (115)_.png

G2 Esports Source: LEC

Práve tento fakt sa ukázal už v prvej hre, kedy Wunder dostal krutý reality check. BrokenBlade s K'Santem vysmurfil Wunderovho Renektona, už vs skorej fáze hry sa nafeedil a hru dotiahol do konca s KDA 9/1/8.

Druhá hra bola pre fanúšikov Fnatic tiež veľmi smutným príbehom. Nexus Fnaticu padol už v 26. minúte. G2 jasne zvížazili na všetkých pozíciách, najvýraznejší bol však Hans Sama s KDA 12/1/5 a gold lead 4,6k.

Tretia hra už vyzerala vyrovnane. Fnaticu sa v podarilo získať Barona, Noah s Kaisou štvrtý item a s KDA 9/1/5 daroval súperom najviac damage na mape. G2 2:1 Fnatic.

V štvrtej hre si G2 vybojovali obrovskú výhodu už v 14. minúte skvelým teamfightom, po ktorom neostal nažive jediný hráč Fnatic. V 17. minúte už vyhrávali o 10k goldu a to je výhoda, ktorú G2 premieňajú. Po 23 minútach sa teda definitívne stali majstrami Európy v League of Legends.

Pre G2 Esports je toto dvanásty titul európskeho majstra, čisto Caps dnes dvihol nad hlavu už jubilejnú, desiatu LEC trofej, ako prvý hráč v histórii. G2 teda zakončili svoju dominantú jazdu v Európe, teraz majú však pred sebou oveľa väčšiu výzvu. Svetovú výzvu.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.