FunPlus Phoenix sú konečne kompletní, do tímu sa pridáva emi

  • Sebastián Soroka
  • 19. 04. 2021 18:35

Po mesiacoch čakania na oznámenie nového člena zostavy, sme sa konečne dočkali. A nielen my, ale najmä hráči FunPlus Phoenix (FPX). Tí aj napriek eminentnému záujmu o Holanďana Chrisa "chrisJ" de Jonga, museli siahnuť po rodákovi z Balkánu, Lukovi "emi" Vukovićovi. Ten podľa očakávania preberá rolu in-game leadera (IGL).

27-ročný Srb bol v hľadačku zostavy FPX už v minulom roku, dokonca sa s hráčmi okolo Martina "STYKO" Styka (vtedy pod organizáciou Godsent) ocitol v oficiálnej zápasovej súpiske. Hráči sa ale nakoniec rozhodli dať emimu zbohom a skúsiť šťastie s chrisJom. „Dávali sme si záležať, aby sme sa nepopálili a aj keď emi bol skvelá náhrada, stále sme mali pocit, že by nám to veľmi nepomohlo k cieľom, ktoré sme si stanovili pre túto zostavu v 2021,“ vyjadril sa v januári STYKO v rozhovore pre náš web.

Rokovania s chrisJom ale padli na dohode medzi organizáciou FPX a mousesports. V hre bolo ešte podpísanie Miikku "suNny" Kemppiho z Fínska, ten ale nakoniec uprednostnil vytvorenie medzinárodného tímu s Robinom "flusha" Rönnquistom. FPX sa tak pochopiteľne vrátili k alternatíve s emim.

Som nadšený, že som dostal príležitosť hrať za takú veľkú značku ako je FPX“, píše emi v oficiálnom vyjadrení. „Atmosféra na TeamSpeaku bola úžasná a veľmi sa teším na hranie a súťaženie s mojimi novými spoluhráčmi. Určite urobím všetko pre to, aby sa tento tím uchádzal o tituly, pretože FPX je meno, ktoré si zaslúži byť na vrchole v CSkovom svete“, doplnil bývalý hráč c0ntac gaming.

Vysoké očakávania má aj vedenie organizácie, ktoré si od emiho hlbokých znalosti a skúsenosti sľubuje pomoc pri uskutočňovaní cieľov, ktoré si organizácia so svojimi hráčmi vytýčila pri uzatváraní spolupráce. „Hľadali sme oddaného, pracovitého, agresívneho in-game leadera, ktorý vyhovuje nášmu hernému štýlu, pri emim sme našli posledný dielik skladačky“, vraví na podpis nového hráča generálny manažér FPX, Petar "peca" Marković.

Zaujímavosťou u nového člena zostavy je, že ešte pred necelými dvoma rokmi vykonával rolu trénera v tíme CR4ZY. Svojich zverencov doviedol k postupu na Starladder Major Berlin 2019.

Nový hráč FPX by si svoju premiéru mal odbiť v uzavretej kvalifikácii na IEM Summer, ktorá je naplánovaná na 26-28. apríla. Ďalší mesiac tiež STYKO a spol. vstúpia do turnaja Flashpoint 3, ktorý bude dotovaný aj RMR bodmi, ktoré sú dôležité pre kvalifikáciu na jesenný major v Štokholme.

Zostava FunPlus Phoenix vyzerá nasledovne:

Martin "STYKO" Styk
Pavle "maden" Boskovic
Jesse "zehN" Linjala
Asger "farlig" Jensen
Luka "emi" Vuković

Jonatan "Devilwalk" Lundberg - tréner

emi v roku 2019 Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.