Frozena čaká v semifinále náročný, no nie neporaziteľný, súper!

  • Dominika Štibľaríková
  • 20. 10. 2023 15:30
Source: Twitter/MacMate_

Dnešné štvrťfinálové zápasy skončili prekvapivo rýchlo! Stalo sa presne to, čo si žiadny fanúšik prítomný v aréne neželá - výsledok 2:0 a koniec “celodennej” zábavy.

Complexity Source: Twitter/IEM

BetBoom 0:2 Complexity

Complexity na tomto turnaji valcujú svojich súperov jedného za druhým. Teda každého okrem G2. Oni boli jediní, kto ich dokázal poraziť. Také šťastie však nemali Rusi z BetBoom, ktorí na Complexity nestačili ani na svojej mape Ancient, ktorú prehrali 11:13. BetBoom tak končia na delenom 5-6. Mieste a odnášajú si 10 000$ a Complexity sa presúvajú do zajtrajšieho semifinále.

FaZe Source: Twitter/IEM

ENCE 0:2 FaZe

Rovnaký scenár - iné tímy! Aj druhý zápas bol v CS svete rýchlovkou a dokonca ešte väčšou ako by ste čakali. Svoj pick, Nuke, dokázali FaZe vyhrať bez väčších problémov 13:5, no na súperovom picku, Anubis, doslova prevalcovali ENCE za stavu 13:0! Takýto rekt favorit zápasu určite nečakal. Vďaka tomu FaZe postupujú do semifinále a ENCE končia na delenom 5-6. Mieste, odkiaľ si odnášajú 10 000$.

A pozrime sa konečne na sobotnajšie semifinálové zápasy! Opäť pôjde o formát BO3 a štartovať sa bude na náš čas v skorších ranných hodinách.

G2 Source: Twitter/IEM

7:30 ~ G2 vs Complexity

Myslím, že favorit zápasu je každému jasný! G2 sú aktuálne na 3. Mieste HLTV tabuľky, za sebou majú troj zápasový win streak a zo vzájomných zápasov proti Complexity vedú 6:1 na mapy! Krásne štatistiky, no otázne je ako sa pripravia Complexity, ktorí aktuálne sídlia na 14. Mieste HLTV tabuľky a cestou do semifinále prehrali len raz a to práve s G2 2:0 na mapy! Bude sa história opakovať, alebo sa Complexity poučia zo svojich chýb?

MOUZ Source: Twitter/IEM

10:30 ~ MOUZ vs FaZe

Pre nás CZ/SK divákov asi najzaujímavejší zápas, keďže v ňom opäť uvidíme krajana David “frozen” Čerňanský v tíme MOUZ. Chalani sa síce do semifinále dostali vďaka čistému víťazstvu v skupine A, no FaZe pochybili len raz v úvodnom BO1 zápase a naopak všetky BO3 zápasy dokázali vyhrať! Ich súpermi boli Vitality, NaVi, GamerLegion a ENCE, čo nie sú zrovna najľahší súperi. A v neprospech MOUZ hrá aj fakt, že majú náhradníka. Namiesto hráča Jimi “Jimpphat” Salo hrá aktuálne hráč z MOUZ NXT Bram “Nexius” Campana, ktorý nie je zrovna ťahúňom tímu. Frozen po 3 odohraných zápasoch, siedmych mapách, má rating 1.14, takže je 3. najlepší v tíme MOUZ, pred ním sú len torzsi a siuhy. Uvidíme, či sa mu podarí zlepšiť si štatistiky proti chalanom z FaZe. Zo vzájomných zápasov majú navrch práve MOUZ, ktorí vedú na mapy 4:1 a 1 remíza.

Koho tipujete na finalistov vy? Dajte nám vedieť do komentárov a nezabudnite si zajtra privstať, stream štartuje už pred 7:30!

EN Stream
CZ/SK Stream

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.