Frozen a NEOFRAG sa dnes potrebujú prebojovať z lower bracketu

  • Dominika Štibľaríková
  • 30. 05. 2023 10:25
IEM Dallas Source: pro.eslgaming.com

Včera sa nám rozbehol ďalší turnaj, ktorým je IEM Dallas! Zúčastňuje sa ho 16 tímov, z toho v dvoch tímoch hrajú CZ/SK reprezentanti. Samozrejme reč je o David “frozen” Čerňanský v tíme MOUZ a Adam “NEOFRAG” Zouhar v tíme OG. Zvyšných 14 tímov: Heroic, FaZe, Cloud9, G2, Liquid, ENCE, FURIA, fnatic, Complexity, Astralis, Grayhound, Nouns, 9z, Evil Geniuses. Kvôli časovému posunu sa pre nás začínajú zápasy až podvečer a končia skoro ráno a tak to bolo aj túto noc.

Source: pro.eslgaming.com

Prvý zápas s domácim reprezentantom začal o 18:00 medzi tímami OG a FURIA. Všetky úvodné zápasy boli vo formáte BO1, takže to mohla byť rýchlovka, no zrovna tento zápas sa ťahal až na maximum. Prvú polovicu viedli OG 11:4, no po výmene strán sa situácia zopakovala a FURIA dokázala uhrať 10 kôl, čo však na výhru nestačilo a tak si Inferno berie tím OG s tesným výsledkom 16:14!

Druhý OG zápas začal až o 23:50 a proti nim nastúpil favoriti turnaja - G2. Prvú mapu, Mirage, si pickli OG, no zrejme im absolútne nesadla keďže chalani podľahli súperom za stavu 16:2! Nasledovalo Inferno, kde OG trošku vzdorovali, no nakoniec si v G2 svoj pick obhájili a vyhrali 16:9. G2 tak postupujú ďalej v tabuľke a OG sa nám prepadli dole do lower bracketu, kde ich v noci čaká zápas proti tímu 9z.

Shahar "flameZ" Shushan Source: Twitter/IEM

O 19:20 sa začal IEM Dallas aj pre slovenského reprezentanta v tíme MOUZ, ktorí sa postavili proti tímu fnatic. Treba hneď v úvode spomenúť, že fnatic nehrali vo svojej stálej zostave. Namiesto Freddy “KRIMZ” Johansson nastúpil Patrik “f0rest” Lindberg. Možno aj táto zmena v zostave mala za následok, že sa fnatic moc nedarilo. Hlavne za teroristov kedy je potrebné využívať natrénované taktiky. MOUZ zvládli vyhrať na mape Nuke za stavu 16:9.

Ďalší zápas čakal MOUZ až o 2:30 nášho času, kde nastúpili proti tímu Heroic. Otváracou mapou bola Mirage, ktorú pickli MOUZ, no proti Heroic to nebol moc dobrý výber a tak frozenov tím prehral vlastný map pick 16:6. Nasledoval Overpass, ktorý v prvej polovici vyzeral veľmi vyrovnane - 8:7 pre MOUZ, avšak po zmene strán MOUZ dokázali dať za teroristov len 2 kolá a tak vyhrali Heroic 16:10. Heroic idú ďalej v tabuľke kde ich zajtra čaká G2, a MOUZ padajú do lower bracketu, kde sa dnes postavia proti tímu FURIA, ktorých sem poslal NEOFRAG so svojim tímom OG.

Výsledky z prvého dňa IEM Dallas:

Source: HLTV.org

Dnešné BO3 zápasy:

  • 18:00 - Evil Geniuses vs Complexity
  • 18:00 - Liquid vs Grayhound
  • 21:30 - FaZe vs ENCE
  • 21:30 - FURIA vs MOUZ
  • 1:00 - OG vs 9z
  • 1:00 - Cloud9 vs Astralis
  • 21:30 - G2 vs Heroic

Stream môžete sledovať na Twitchi:

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.