Autimatic, Flusha a suNny uvažujú nad vytvorením spoločného tímu

  • Sebastián Soroka
  • 08. 01. 2021 02:45

AKTUALIZOVANÉ 8.1.2021 - 16:15: Flusha prechádza vo Fnatic do inactive módu a je tak na odchode z tímu. Viac už v našom novom článku.

Nie je to ešte ani mesiac od momentu, kedy na povrch vyplávali správy o záujme Godsentu angažovať Miikku "suNny" Kemppiho. Zdá sa ale, že z toho nakoniec nemusí nič byť. Po benchi v ENCE si 26.ročný Fín rozhodne neberie žiadne voľno a podľa správ portálu DBLTAP vyjednáva s dvojicou Timothy "Autimatic" Ta a Robin "flusha" Rönnquist o sformovaní nového super-teamu.

Trojica už údajne kontaktovala zopár organizácii s návrhom spolupráce. Všetci traja sú v súčasnej dobe pod kontraktom u svojich súčasných tímoch, avšak skladať spoločný tím by chceli už v priebehu tohto roka. So suNnym sa v ENCE už prakticky vôbec nepočíta, Flusha je stále členom aktívnej zostavy Fnatic a Autimatic zase háji farby Gen.G Esports. S istotou tak môžeme povedať, že s ich odchodom by sa vytvorili diery v jednotlivých zostavách, čo by spôsobilo prestupovú rošádu.

Autimatic sa stal hráčom Gen.G na sklonku roka 2019 a počas minulého roka si v nových farbách pripísal titul na DreamHack Open Anaheim (jeden z mála LAN eventov minulého roka) a taktiež aj viaceré pódiové umiestnenia v rámci amerických online turnajov. V druhej polovici roka, ale začali výkony jeho tímu stagnovať až upadať.

Iný prípad je Flusha, ten sa vrátil do Fnatic po americkom dobrodružstve s Cloud9 a hneď na to oslavoval titul z DreamHack Masters Malmö 2019. Neskôr ešte prišlo zopár finálových umiestnení a v online ére spojenej s koronakrízou ovládol s Brollanom a spol. európsku ESL Pro League S11, avšak odvtedy šla forma švédskej pätice dolu vodou.

Treba spomenúť, že duo Flusha a Autimatic majú k sebe blízko, nakoľko spolu v minulosti pôsobili v spomínanom Cloud9. Vtedy sa písal rok 2018, respektíve rok 2019. Dobre sa tak poznajú a navyše obaja sú mimoriadne skúsenými a úspešnými hráčmi, keď majú dohromady na konte 4 major tituly, Švéd Flusha dokonca aj major MVP.

Čo sa týka suNnyho a jeho rokovaní o prestupe do Godsent, tak tie sú v súčasnej dobe na bode mrazu. Dosť pravdepodobne v tomto hrá aj rolu údajný presun zostavy Godsent do zázemia organizácie FunPlus Phoenix. 16.najlepší hráč roka 2018 je de facto bez tímu a čaká iba na šancu reštartovať kariéru v novom prostredí. V ENCE sa totiž jeho kariéra a povesť začali rúcať ku dnu rýchlejšie ako Titanic. Jeho najlepším umiestnením pod týmto celkom bolo druhé miesto na Asia Championship 2019. A to je za rok a pol pôsobenia viac než biedny výsledok, keď si uvedomíme, že suNny mal po odchode AleksiB posunúť tím na ešte vyššiu úroveň.

Ak by sa podarilo sformovať túto trojicu, tak sa nám tu naskytá mnoho otázok. Napríklad, ktorá organizácia bude ochotná vyplatiť ich súčasným zamestnávateľom výkupnú klauzulu a kto by boli ich ďalší spoluhráči? Nezabúdajme, že stále ide iba o špekuláciu, ktorú ale potvrdzuje čoraz viac zdrojov. Na celé rozuzlenie si budeme musieť počkať niekoľko týždňov.

Opustí trojnásobny major šampión Fnatic? Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.