Flashpoint S3: Veľkolepé víťazstvo pre mousesports, MVP berie frozen!

  • Sebastián Soroka
  • 31. 05. 2021 02:12

Záverečný duel Flashpoint S3 ponúkol súboj tímov, ktoré pred samotným turnajom neboli favoritmi na zisk zlatého kovu. Papierové predpoklady ale nič neznamenajú a svoje o tom po dnešku vedia aj myšiaci vedení Davidom "frozen" Čerňanským. Tí po zmenách v zostave získavajú toľko potrebný triumf. Čerešničkou na torte je, že MVP turnaja si vyslúžil práve rodák z Liptovského Mikuláša.

Cesta oboch tímov

Tímy písali počas turnaja celkom odlišný príbeh. Zatiaľ čo mousesports si šli nenápadne od zápasu k zápasu, NiP na seba upozornili už hneď v úvode. Ich kontroverzný zápas s Anonymo Esports totiž riešila celá ešporotová komunita, od úplných nováčikov až po uznávaných odborníkov. Napokon ale Švédi, tak či tak skončili v spodnom pavúkovi, keď v treťom zápase podľahli stále lepšie hrajúcim G2 Esports. Odvtedy to už bola poriadna fuška a Device a spol. viackrát ušli hrobárovi z lopaty. Výnimkou nebola ani ich odveta proti G2 Esports, kde sa rozhodovalo o postupe do finále. Zápas vyvrcholil až na tretej mape a skončil sa najtesnejším možným výsledkom, 16:14 v prospech Škandinávcov.

Finále a veľký míľnik pre mousesports

mousesports vs NiP 2:1 (13:16, 16:6, 16:9)

Myšiaci vstupovali do finále s pocitom toho, že ešte neutrpeli porážku, vo víťaznom trende chceli samozrejme pokračovať. Prvá mapa šla ale v prospech ich súpera, keď pocítili porážku 13:16. Na ďalších dvoch už ale mali priebeh zápasu pod svojou kontrolou. Po jednoznačnej mape Nuke spečatili svoj triumf aj na Inferne pomerom 16:9.

Pre mousesports ide o dôležitý míľnik, o míľnik s obmenenou zostavou. Po počiatočne kritike so zmenami, ktorú urobili začiatkom jari, je toto víťazstvo o to cennejšie. Myšiaci vyhrali naposledy turnaj, ktorý by bol hodnotený ako TIER 1 ešte v časoch, kedy po celom svete nezúrila pandémia koronavírusu. Konkrétne to bolo vo februári 2020 na londýnskom turnaji ICE Challenge. Veľká vec to je aj pre 18-ročného frozena. Po postupnom odchode kľúčových hráčov, práve on preberá rolu lídra tímu. Cena MVP a celkový triumf sú určite skvelou odmenou za jeho doterajšiu prácu.

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.