Flashpoint S3: STYKO vypadáva z bojov o celkový triumf, Heroic porazili Complexity

  • Sebastián Soroka
  • 22. 05. 2021 01:27

Turnaj Flashpoint S3, ktorý je vstupnou bránou pre kvalifikáciu na Major, má za sebou ďalší hrací deň. Tímy si po vzájomných súbojoch postupne delia jednotlivé pozície a s nimi aj počet získaných RMR bodov, či prize-money. Pomaly sa tak blížime do finišu. Posledné dva zápasy nám odhalili ďalšie tímy, ktoré majú stále nádej na prvé miesto, ale aj tie, ktoré sa budú musieť zmieriť s priečkami mimo TOP8.

FunPlus Phoenix vs Vitality 1:2 (16:13, 12:16, 10:16)

Boj zostavy, ktorá si brúsi zuby na prenik do TOP10 vo svetovom rebríčku, proti hráčom z krajiny galského kohúta, ktorí sa po personálnych zmenách snažia predrať opäť na samotný vrchol. Zápas, ktorý zaujímal predovšetkým slovenského fanúšika, keďže farby FunPlus Phoenix (FPX) háji aj 25-ročný Slovák, Martin "STYKO" Styk.

Do zápasu vstúpil lepšie európsky mix, keď na súperovej mape dokázal zvíťaziť tesne 16:13. Zdalo sa tak, že na druhej mape by mohli FPX potvrdiť svoje víťazne ambície a odniesť si výsledok 2:0. Vyrovnaný priebeh mapy de_inferno, ktorý okorenil aj STYKO svojim ACEom, ale nakoniec zvládli lepšie odohrať Francúzi a posunuli tak duel do rozhodujúceho dejstva.

Na poslednej mape to už ale bolo viac menej v réžii Vitality. Za stavu 15:7 síce mali trochu problém ukončiť zápas, avšak ich komplikácie trvali iba 3 kolá. Shoxova družina tak poslala FPX do bojov o 9.miesto, zatiaľ čo ona si drží nádeje na umiestnenie v TOP3, eventuálne aj na celkový triumf.

Complexity vs Heroic 0:2 (18:22, 8:16)

Favorit bol v tomto zápase de facto úplne jasný. Heroic ako nedávna svetová jednotka, ktorá sa pravidelne prebojováva do finálových zápasov, mala v zápase proti Complexity dominovať. Mix hráčov z celého sveta okolo k0nfiga sa ale nenechal zahanbiť a na prvej mape svojim oponentom dal poriadne zabrať. Úvodná mapa skončila až po druhom predĺžení so šťastnejším koncom pre Dánov.

Nasledujúca mapa už iba podčiarkla skvelú pripravenosť aktuálnej svetovej trojky, ktorá svojim enemy dovolila vyhrať iba 8 kôl. Zverenci HUNDENa si v ďalšom kole zahrajú proti Vitality. Nepochybne, aj v tomto zápase budú na ich strane papierové predpoklady. Tie ale koniec koncov nič neznamenajú. O všetkom sa rozhodne na hernom serveri!

Na čo sa môžeme tešiť dnes (sobota)?

Sprout vs BIG - 18:00

Nemecké derby, ktoré by mohlo predznamenať úpadok jedného tímu a vzostup toho druhého. Pre BIG je tento zápas povinnou jazdou, v opačnom prípade nielenže skončia na turnaji mimo TOP8, ale dosť pravdepodobne vypadnú vo svetom rebríčku z elitnej desiatky. Pre Sprout je to konečne šanca vyniknúť a prebojovať sa do bojov s tou najväčšou elitou, ktorú CSkový svet ponúka. Ich krajania ale rozhodne nebudú ľahký oriešok.

Anonymo vs DBL Poney - 21:00

Anonymo na tomto turnaji značne poznačil kontroverzný zápas s NiP. Ak by im bola uznaná výhra z tretej mapy, tak možno teraz by nemuseli bojovať o "prežitie", ale užívali by si boje v hornej časti pavúka. Netreba ale bedákať nad minulosťou, ale pozerať sa do budúcna a podať, čo najlepší výkon proti DBL Poney. Pre tím, ktorý sa drží na hranici svetovej tridsiatky sú Poliaci rozhodne prijateľným súperom. Favorit v tomto zápase nie je úplne zrejmý. Výhra ani jedného tímu nebude prekvapením. Diváci si ale sľubujú vyrovnaný priebeh. A bodaj by aj nie. Pre oba celky to je obrovská príležitosť, na to, aby posunuli svoje výsledky o stupienok vyššie.

Najväčšou hviezdou Anonymo je Snax, niekdajší hráč Virtus.pro Photo by HLTV.org

Zdroj titulnej fotografie: ©HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.