Flashpoint S3: Plnou parou na major! Mousesports s frozenom porazili Fnatic

  • Sebastián Soroka
  • 11. 05. 2021 23:55

Druhý hrací deň turnaja Flashpoint Season 3, ktorý je prvou zástavkou v ceste na major nepriniesol žiadne prekvapenie. Na rozdiel od predchádzajúceho dňa, kedy favorit narazil na odpor outsidera, už dnes išlo všetko podľa papierových predpokladov.

BIG vs Complexity 2:0 (16:14, 16:8)

Predzápasové predikcie predpokladali vyrovnanú partiu s víťazstvom Nemcov z BIG. Čiastočne sa takýto scenár naplnil. Complexity prehrávali na prvej mape 4:11, hráči sa ale vzchopili a dostali sa na skóre 14:13. Záver zápasu sa im ale kompletne vymkol spod kontroly a nakoniec prehrali najtesnejším možným rozdielom 14:16.

V druhom dejstve už iba BIG dokončili to, čo začali a svojho súpera bez väčšieho odporu prevalcovali pomerom 16:8.

Mousesports vs Fnatic 2:0 (16:8, 16:4)

Oba celky si v posledných mesiacoch prešli obmenou hráčskeho kádra a s novými posilami sa ani jeden z nich nevie chytiť víťaznej vlny. Tento zápas bol tak v podstate duelom medzi niekdajšími TOP tímami. Veď pred rokom a pár mesiacmi stáli proti sebe Fnatic a mousesports vo finále ESL Pro League. Dnes sa trápia s tímami z tretej desiatky.

Zápas sa hral v podstate iba na jednu stranu. Myšiaci na čele s Davidom "frozen" Čerňanský diktovali tempo na prvej aj druhej mape a zaslúžene si tak odniesli víťazstvo 2:0. Vážnejšia skúška už ale myšiakov bude čakať v ďalšom kole, vyzvú totiž tím BIG, ktorí sa na rozdiel od frozena a spol. dostali počas online éry na výslnie. Fnatic si budú chcieť zachrániť kožuch proti Complexity, ak zlyhajú, z turnaja vypadávajú.

Na čo sa môžeme tešiť zajtra (streda)?

Heroic vs Sprout - 18:00

Dávid proti Goliášovi. Nemci zo Sprout môžu proti niekdajšej svetovej jednotke iba prekvapiť a napodobniť tak DBL PONEY, ktorí zdolali svojich slávnejších krajanov z Vitality. Heroic však určite nenechajú nič na náhodu a zápas by mali mať vo svoje réžii.

G2 vs FaZe Clan - 21:00

Súboj gigantov je odvetou z uzavretej kvalifikácie na IEM Summer 2021, kde sa z víťazstva radovali G2. FaZe Clan tak určite túžia po pomste. Obe tímy sú nabité hviezdami, avšak ich výkony zatiaľ nie sú hodné ich mena, hoc u G2 môžeme v posledných týždňoch sledovať nárast formy. Nadviažu na svoje nedávne výkony v tomto zápase?

Na svojho favorita si môžeš staviť v Niké!

Titulná foto je použitá z archívu portálu HLTV.org

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.