Flashpoint: Poznáme postupujúcich do playoff

  • Martin Bukovský
  • 07. 04. 2020 19:40

Flashpoint, nová prestížna liga, ktorá sa odohráva v Amerike, sa dočkala playoff. Aké príbehy napísala? Dokázal Guardian postúpiť po boku švédskych legiend?

01.png

Prvá fáza sa z časti odohrávala offline v štúdiu, no kvôli hrozbe koronavírusu sa presunula na online, tak ako to urobili viacerí organizátori turnajov.

V skupine A dominovali dánski MAD Lions, ktorí len tesne pred turnajom vymenili svojho kapitána. Na lavičku si sadol Hunden, ktorý už zrejme nebude pokračovať v kariére hráča. Hunden je považovaný za tatka dánskeho Counter-Striku, preto jeho výmena za Asger „AcilioN“ Larsen bola komunitou vnímaná ako zlý krok, no Mad Lions to zrejme potrebovali. Skupinu dokázali vyhrať pomerom 3-1. Jedinú prehru si pripísali proti fínskemu celku HAVU. Druhé miesto v skupine obsadili HAVU, ktorí nezvládli odvetný zápas proti MAD Lions o prvenstvo. Na treťom mieste sa umiestnila bývalá zostava tímu CR4ZY, dnes už pod organizáciu c0ntact. C0ntact taktiež spravili menšiu zmenu tesne pred touto ligou a do Ameriky s nimi odlietal Karol "rallen" Rodowicz, ktorý zaujal miesto Nestor "LETN1" Tanić. Či je táto zmena pernamentá ešte nebolo nikde oficiálne oznámené. Na poslednom mieste sa umiestnili Copenhagen Flames, ktorý dokázali za celý turnaj urvať iba jednu mapu.

Skupinu B tvorili tímy z NA scény. Víťazne obišli MIBR, ktorý o prvenstvo v skupine zdolali tím Chaos. Chaos mal ale problémy, kedže Smooya musel odcestovať naspäť do Británie, kvôli momentálnej situácii vo svete. Pomerne prekvapivo a „iba“ na treťom mieste sa umiestnil celok tímu Gen.G. Tí dokázali poraziť iba Envyus. Envy mali znepríjemnenú situáciu. Problémy s vízami mal kanaďan Kaleb "moose" Jayne, ktorého na prvú fázu musel nahradiť coach Nikola „LEGIJA“ Ninić.

V skupine C hral aj náš ostrostrelec Guardian. Ten zaskakoval v tíme Dignitas, s ktorými si dokázal odniesť iba jednu výhru a tak skončili v skupine na treťom mieste. Guardianove štatistiky sú stále v červených číslach, no aspoň si zahral po boku Švédov, s ktorými už v minulosti mal dočinenia. Málokto totižto vie, že Guardian mal od NiP offer v roku 2017. Tesne pred podpisom zmluvy sa to ale celé prerušilo a Guardianova kariéra nabrala úplne iný smer. Prvenstvo brali Cloud9, ktorý neprehrali ani jeden zápas. Druhé miesto si odniesol tím Orgless, ktorý ako z názvu vyplýva si stále nedokázal nájsť organizáciu. Na poslednom mieste sa umiestnili FunPlus Phoenix, práve kvôli odchodu es3taga.

02.png

Druhá fáza priniesla už všetky zápasy odohraté online a premiešanie skupín.

Skupinu A vyhrali HAVU, ktorí neprehrali ani mapu. Na druhom mieste sa umiestnili Cloud9, ktorí mali na konte 2 výhry a 2 prehry. Tretie miesto brali Envy. Envy si polepšili oproti prvej fáze. Zásluhu na tom mal práve moose, ktorý už celú druhú fázu odohral. Na poslednom mieste opäť Copenhagen Flames. Ich pôsobenie v Amerike tak nemôžeme nazvať inak ako sklamaním. Za celý turnaj dokázali vyhrať iba jednu mapu.

V druhej skupine najviac problémy s koronavírusom pocítili Chaos, ktorí v druhej fáze už bez smooyu prehrali oba zápasy a tak skončili na poslednom mieste v skupine. Predposlední skončili c0ntact, ktorí si ani po výmene hráča nedokázali pripísať víťazstvá, ktoré by sme mohli prirovnať k tým na Starladder Majore. Druhé miesto brali FunPlus Phoenix, no zostava už nemala dánske korene, ale bola z vôd NA scény. Tím predtým vystupoval pod prezývkou BAD NEWS BEARS , no uchopil sa možnosti reprezentovať takú veľkú organizáciu, akou je FunPlus Phoenix. Prvenstvo opäť brali MAD Lions, tentokrát ale bez prehratej mapy.

Skupinu C tvorili Americké tímy a Dignitas s Guardianom. Prvenstvo si opäť ukoristili MIBR, ktorým online zrejme vyhovuje oveľa viac ako offline. Druhé miesto brali Gen.G, ktorí si oproti prvej fáze trošku polepšili. Na treťom mieste sa umiestnili Dignitas. Švédi porazili Orgless, tak ako v prvej fáze, no okrem toho si nedokázali pripísať ani len jednu mapu a tak cestujú domov. Guardianove pôsobenie po boku švédskych legiend tak prišlo ku koncu. Nedá sa hodnotiť pozitívne. Posledné miesto v skupine zaujiali Orgless.

Bodovanie tímov na základe týchto dvoch fází tak vyzerá následovne:

  1. MAD Lions - 150
  2. MIBR - 150
  3. HAVU - 125
  4. Cloud9 - 125
  5. Gen.G - 80
  6. Chaos - 65
  7. Orgless - 65
  8. FPX - 65

Tímy, ktoré sú eliminované:

  1. c0ntact - 60
  2. Dignitas - 60
  3. Envy - 45
  4. CPH Flames – 30

Playoff nám začína už vo štvrtok:
09.04.2020 o 19:00 MAD Lions vs FunPlus Phoenix
09.04.2020 o 22:00 Cloud9 vs Gen.G
10.04.2020 o 19:00 Havu vs Chaos
10.04.2020 o 22:00 MIBR vs Orgless

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia.net/StarLadder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.