FaZe sú prvým finalistom, Spirit zaznamenali najväčší úspech svojej kariéry

  • Sebastián Soroka
  • 21. 05. 2022 19:23

Belgické Antverpy už poznajú svojho prvého finalistu. Po úspešnom semifinále sa ním stáva tím FaZe Clan, ktorý dokázal zdolať ruský tím Spirit 2:0 na mapy. FaZe si zopakujú finále Majoru po viac ako štyroch rokoch.

FaZe Clan vs Spirit 2:0 (16:13, 25:23)
Spirit ako najväčšie prekvapenie turnaja

Spirit, ktorí sú považovaní za najväčšie prekvapenie celého turnaja už na aktuálnu svetovú jednotku nestačili. Do zápasu však dali úplne všetko, o čom svedčí aj vyrovnaný priebeh oboch máp. Víťazný scénar z predchádzajúcich duelov sa im už ale nepodarilo naplniť. Na turnaji si prípisali skalp aj nad tímami ako Astralis, FURIA alebo Heroic. Nedávni víťazi IEM Katowice už ale boli silná káva aj na nich. I tak to je pre ruskú družinu obrovský úspech. Svojim kritikom, ktorí predpokladali, že sa im na najväčší turnaj nepodarí ani kvalifikovať, zavreli ústa. Hráči sa nielenže kvalifikovali medzi 24-členný počet účastníkov, ale prepracovali sa aj medzi TOP4. Pre všetkých hráčov to je najväčší úspech kariéry.

Svetová jednotka kráča za titulom

FaZe Clan zatiaľ kráčajú za svojim historickým prvým Majorom titulom. Po tom, čo prehrali v Challenger Stage svoj úvodný duel na turnaji proti ENCE sa držia na víťaznej vlne. Pred nimi je už iba veľkolepé finále. Meno ich súpera zatiaľ nie je známe. Spoznáme ho po dnešnom druhom semifinálovom zápase medzi Natus Vincere a ENCE.

Historicky sa organizácia FaZe Clan dostala do finále Majoru iba jeden jedinýkrát. Konkrétne to bolo na ELEAGU Major Boston 2018, kedy po zbabranej koncovke na rozhodujúcej mape "darovali" triumf domácim miláčikom z Cloud9. Odvtedy si prešiel celý tím veľkou reorganizáciou, v základnej zostave už pôsobí od tých čias iba Finn "Karrigan" Andersen a Håvard "Rain" Nygaard. Obaja si brúsia zuby na to, aby na svoje bostonské sklamanie navždy zabudli a vstúpili tak do elitného kruhu Major šampiónov.

Zdroj titulnej fotografie:Jan Hložek, EPLAYER

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.