Európska špička v boji o Major! Nebude chýbať ani slovenské zastúpenie

  • 16. 04. 2022 15:00

Po Americkej kvalifikácií k nám prichádza aj tá Európska. Tá je rozdelená na dve skupiny, v tej prvej si to miestenky na Major rozdá 16 tímov z Európy a z CIS regiónu. Medzi tímami, ktoré zabojujú o účasť na Majore sú aj Frozenove MOUZ a Zerov GamerLegion. Ako však vyzerajú ich šance a kto je vlastne favoritom?

4 tímy si pripíšu v Antverpách status legiend

Top4 kvalifikačnej skupiny si zaistí miesto v Legend stage a budú tak o malý krôčik bližšie k postupu do vyraďovacej fázy. Avšak pri losovaní skupiny sa môže stať “legendou” ktokoľvek. Najväčšími ašpirantmi aj tak ostávajú pravdepodobne FaZe Clan, NaVi, Heroic a Outsiders (Virtus.pro). Od týchto tímov sa očakáva priamy postup a traja z nich by si mali byť práve tí, ktorým bude svietiť skóre 3:0. Stále však musíme počítať aj s ostatnými účastníkmi, kedy by príjemným prekvapením bol určite dobrý výsledok Vitality, BIG a OG

Frozen a jeho družina ako favoriti na postup

Slovenský super-strelec Dávid “frozen” Čerňanský a jeho MOUZ stoja pred náročnou úlohou. Aj keď určite patria k zostavám, ktorá by nemala na Majore chýbať. MOUZ patria do skupiny tímov spolu s Vitality a OG, kedy by ich priamy postup do pokročilejšej časti turnaja bol skôr prekvapením, ale ani táto možnosť nie je nemožná a Frozen spolu s jeho spoluhráčmi môže preukázať, že s nimi treba do ďalších mesiacov počítať. Bude však záležať ako táto mladá zostava zvládne tlak. Predsa len Torzsi a JDC nie sú na top tier scéne až takú dlhú dobu, ale aj tak ukázali, že vyhrávanie turnajov majú v krvi. Boli to síce víťazstva v Academy League, ale MOUZ NXT vtedy ešte pod vedením Sycroma, ktorý je teraz trénerom hlavného rostru MOUZ, boli veľmi presvedčivé. Frozenmá znova šancu vybojovať Major so slovenskou účasťou. Hneď na úvod čaká jeho tím veľká skúška v podaní OG. Zápas by sa mal odohrať v nedeľu o 14:45.

GamerLegion s veľkými ambíciami, ale nie s veľkou šancou

Patrik “Zero” Žúdel a jeho zostava pod záštitou Gamerlegion bude dúfať v rozprávkovú jazdu. V Bukurešti ich totiž čaká náročná úloha, získať miestenky v Antverpách. Aj keď táto zostava podáva stabilné výsledky na Tier 2 scéne, boje o Major môžu byť až moc vysokou prekážkou. Ich najväčšou šancou by mohol byť prívetivý los, ktorý by im cestu mohol spraviť o kúsok jednoduchšou. V prvých zápasoch, ktoré sa hrajú BO1 formátom, majú kvality na to zaskočiť aj favoritov a ukradnúť pre seba nejaké víťazstvo. Pre Zera to bude boj o každé jedno kolo, pretože to môže byť ich jedinou možnosťou, ako sa kvalifikovať. Určite však budeme Zerovi držať palce rovnako ako Frozenovi. Na úvod si zmerajú sily s pomerne hrateľným protivníkom. ktorým budú Fnatic. Zerov zápas je na programe v nedeľu o 13:30.

Program úvodného kola skupina A:

17.4.2022 (nedeľa)

11:00 - NaVi vs QUAZAR
11:00 - Outsiders vs Unique
12:15 - FaZe vs Eternal Fire
12:15 - Heroic vs ForZe
13:30 - Vitality vs Dignitas
13:30 - GamerLegion (Zero) vs Fnatic
14:45 - MOUZ (frozen) vs OG
14:45 - BIG vs SAW

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/GamerLegion

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.