eSuba obmieňa dvojicu, šáncu dostáva Savana z akadémie a navrátilec Pechyn

  • Martin Bukovský
  • 16. 07. 2021 22:30

Letná rošáda naberá na obrátkach. Po zmenách v ENTERPRISE, rozpade Sampi prichádza na rad aj eSuba. Hráči modrej krvi za posledné obdobie nepredvázdali také výkony, na aké boli jej fanúšikovia zvyknutí. eSuba podávala priemerné výsledky, no nebola to tá eSuba ktorá vždy bývala jednotkou či dvojkou našej scény.

Z 1. Tipsport COOL lige brali tretie miesto, no v Sazka eLEAGUE iba delené 5.-6. miesto. Oslavovať ale mohli nedávny postup na Vodafone MČR 2021. Priamy slot si vybojovali z AORUS MČR Tour, keď vo finále porazili ENTERPRISE. Zostava vedená Petrom "jaro" Rauchom nazrela aj do zahraničia. Dostala sa medzi 16ku najlepších vo viacerých otvorených kvalifikáciách, no z REPUBLEAGUE si brali iba jednu výhru a z Absolute Masters nečakane vyleteli z posledného miesta.

Z tímu sa ako prvý porúča Peter "jaro" Rauch, ktorý si podľa slov vedenia pýtal už dlhšie kompetetívnu pauzu. Druhým členom, ktorý opúšťa modrú krv, je 12. najlepší hráč za rok 2020, Dominik "NIO" Maxian. Možno nečakaná zmena, no jeho miesto v tíme nahrádzajú naozaj kvalitní hráči. Jedným z nich je majster Českej republiky, Martin "Pechyn" Pechoušek. Ten sa po dlhšom pôsobení v Sampi vracia naspäť do eSuby.

Ďalším novým členom je Lukáš "Savana" Lintner. Hráč, ktorého objavil takzvaný slovenský HUNDEN, Lukáš "vergiL" Majerik. Savana pôsobil v tíme Andromeda, z ktorého sa dostal do akadémie tímu eSuba, eSuba Youngsters. Jeho talent si všimol aj Michal "KETUBOR" Csontoš, ktorý ho vymenoval do slovenskej repre, kde odohral prípravné zápasy po boku našej hviezdy Davida "frozen" Čerňanského.

„Myslím si, že tento posun byl jen otázkou času. Savanka je pracovitý hráč, který si jde tvrdě za tím, co chce. Každou radu, si vezme k srdci a snaží se ji pochopit, s čímž má dost hráčů na CZSK problém.“ Komentuje nováčika na scéne kapitán eSuba Youngsters, Jiří "Kozlik" Kozel

Viaceré tímy aj v zahraničí opäť nasadajú na loď akademy tímov. Uvidíme nárast podobných projektov aj u nás? Talentovaných hráčov tu máme nespočet, chýba im ale výchova. Savana je krásny príklad, ako môže výchova dvoch veľmi skúsených hráčov vyšvihnúť hráčsku ale aj mentálnu úroveň hráča.

Zostava eSuby:
Dominik "blogg1s" Janita
Lukáš "luko" Hrabčík
Matěj "twist" Petráš
Martin "Pechyn" Pechoušek
Lukáš "sAvana1" Lintner

Tomáš "benq1" Masaryk - tréner

27024285_10155620451488751_250554672128998367_o.jpg

Pechyn obliekal dres eSuby dlhé roky Photo by Hitpoint FINALS 13 - Petr Horák

Zdroj titulnej fotografie: © eSuba

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.