ESL Pro League S16: V skupine A nás čaká svetová jednotka! Kto má najväčšie šance na postup?

  • Martin Brázdil
  • 30. 08. 2022 10:00

Už zajtra štartuje 16.sezóna ESL Pro League, ktorá sa celá odohrá na Malte s celkovým prizepoolom 823 tisíc $. Celý turnaj by mal trvať až do 2. októbra a pobije sa v ňom 24 tímov aj s jedným domácim zastúpením. David “frozen” Čerňanský bude hájiť naše farby spolu s tímom MOUZ v skupine C. My sa však môžeme tešiť na skupinu A, ktorá zajtra odštartuje celý turnaj. Tri zápasy, v ktorých už od začiatku pôjde o všetko.

NaVi vs Spirit

Začiatok zápasu: 12:30
Svetová jednotka po dominantnom predstavení na BLAST Premier Fall Groups prichádza s najväčšími ambíciami na triumf. NaVi veria, že práve oni môžu byť tímom, ktorý dá stopku tímu FaZe Clan na ceste za Grandslamom, ktorý bude visieť vo vzduchu počas celého eventu. Ak však pôjde všetko ako počas minulých sezón, NaVi sa môžu spoľahnúť na ich najjagevejšiu hviezdu, ktorá zatiaľ vždy podala impozantné výkony v Pro League. Oleksandr “s1mple” Kostyliev, ktorý zmeškal skupinovú časť BLAST Premier Fall Groups, tak odohral iba jeden zápas s tímom od konca letnej prestávky a sám sa nechal počuť, že je hladný po ďalších zápasoch. Na druhej strane ale stojí nevyspytateľný Spirit, ktorý na minulom Majore predviedli rozprávkovú jazdu, ktorá skončila až v semifinále proti FaZe Clanu. Odvtedy sme ich mohli vidieť iba na IEM Cologne, kde však skončili na 9.-12. mieste. Mladučká zostava pod vedením Leonida “chopper” Vishnyakova sa tak pokusí opäť prekvapiť a zabojovať o postupové priečky.

Dovedie s1mple NaVi k titulu? Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Vitality vs Endpoint

Začiatok zápasu: 16:00
Vitality sa vracajú podobne ako NaVi z BLAST Premier Fall Groups. Avšak oni neboli tak úspešný ako ukrajinský náprotivok. Po prehre v poslednom zápase proti G2 si musia ísť zahrať BLAST Showdown. Uvidíme ako sa im tento neúspech podarí zahodiť za hlavu a nastúpiť do turnaja. Na začiatok dostala zostava okolo francúzskej hviezdy Mathieu “ZywOo” Herbauta ľahšieho súpera. Endpoint, ktorý nedávno priviedol do svojich radov Marcusa “Kjaerbye” Kjærbyeho sa nepodarilo postúpiť na RMR aj napriek dvom podarenejším kvalifikáciam. Endpoint si budú chcieť spraviť chuť a možno skalp práve tímu ako je Vitality by im mohol napomôcť. Toto však Vitality nemôžu dopustiť ak chcú postúpiť bez väčších ťažkostí.

ZywOo spolu s Vitality budú bojovať o postup Source: ESL
Ninjas in Pyjamas vs fnatic

Začiatok zápasu: 19:30
Podobný príbeh ako v predchádzajúcom duely sa nám naskytá aj tu. Ninjas in Pyjamas ale narozdiel od Vitality zvládli postúpiť priamo na BLAST Premier Fall Final a fnatic sa v druhej kvalifikácií prebojovali na RMR. To ale nemení nič na tom, že stret týchto dvoch legendárnych organizácií, v ktorých hrali dve z najslávnejších švédskych zostáv bude veľmi dôležitý pre oba tímy. fnatic sú není favoriti na postup práve na úkor Ninjas in Pyjamas a Spirit. Ak však zvládnu tieto strety tak by na postup pomýšľať mohli. Bude zaujímavé ako sa karty rozdajú pre obe zostavy v zajtrajšom dueli, ktorý nám môže napovedať o tom, kto bude na konci týždňa postupovať do play-off a kto si bude baliť kufre a pôjde z turnaja domov.

Brollan ešte obliekajúci dres fnaticu Source: ESL

Zdroj titulnej fotografie: twitter/ESLCS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.