ESL Pro League S16: Skupina A priniesla veľa prekvapení! Čo nás čaká v skupine B?

  • Martin Brázdil
  • 06. 09. 2022 14:00

Po minulom týždni sa nám opäť potvrdilo, že ESL Pro league S16 je vždy plná prekvapení a nedá sa presne tipovať umiestnenie. NaVi skoro neprešli ďalej a fnatic ukázali výborné výkony. Teraz však prichádza do hry ďalší z favoritov. FaZe Clan, ktorý si robia zálusk na Intel Grand Slam určite budú chcieť priniesť formu, ktorú mali pred letnou prestávkou. V skupine im ďalej budú kontrovať BIG, Outsiders, MIBR, FTW a aj hviezdne nabitá zostava G2. Prvé tri zápasy nás čakajú už v stredu.

FaZe Clan vs FTW

Začiatok zápasu: 12:30
FaZe Clan sú favoritmi na víťazstvo, podobne ako tomu bolo pri NaVi. Avšak aj pri NaVi sme videli, že byť favoritom neznamená mať jasný postup. V prvom zápase narazí družina pod vedením Finna “karrigan” Andersena na outsidera skupiny. Od portugalského FTW sa moc neočakáva. To isté sme si však mysleli aj o Endpoint. Takže ak chcú FaZe potvrdiť rolu favorita, potrebujú jednoznačné víťazstvo proti FTW. Ak by sa podarilo portugalskej zostave uspieť v tomto zápase, znamenalo by to zlé správy pre Major víťazov. Už v minulej skupine sme videli, že každé kolo vie rozhodnúť. FaZe Clan teda potrebujú silný štart do skupinových bojov.

Dovedie karrigan FaZe ku Grand Slamu? Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Outsiders vs BIG

Začiatok zápasu: 16:00
Ruská zostava Outsiders sa nám naposledy predstavila pred letnou prestávkou na turnaji IEM Cologne, kde skončili na poslednom mieste. Naopak BIG sa predstavili na BLAST Premier Fall Groups, kde však neuspeli a skončili na poslednom mieste. Ide teda o súboj dvoch pozmenených zostáv, ktoré sa opäť potrebujú chytiť víťazstvom. Oba tímy majú kvalitu na boje o vyššie priečky. Obe zostavy tak potrebujú dobrý štart do turnaja a aj preto toto bude jeden z dôležitejších zápasov, ktoré sa nám v priebehu skupiny naskytnú. Pri oboch ide totiž o zostavy, ktoré by mali bojovať o postupové miesta. Tento zápas tak môže už na začiatku rozhodnúť o výsledku celej skupiny.

Jame time prichádza do boja proti BIG Source: EPICENTER
G2 vs MIBR

Začiatok zápasu: 19:30
Posledný zápas úvodného dňa skupiny B si vezmú na starosť G2 a MIBR. G2 prichádza stále s pomerne čerstvou zostavou. Bude tak zaujímavé ako si Rasmus “HooXi” Nielsen a Justin “jks” Savage poradia v ich vystúpeniach na ESL Pro League S16. G2 patria k favoritom na postup a pri očakávanom vývoji skupiny by mali brať druhé miesto za FaZe Clanom. Ale všetci vieme, že skupiny na tomto turnaji neskončia podľa očakávaní. Preto má na postup šancu aj celok MIBR. Tí potrebujú kvalitný výsledok proti európskemu celku. Brazílska zostava v nedeľu vyhrala CCT Central Europe Series 1, kde sa predstavili aj naše domáce celky. Po ceste k víťazstvu však zvládli zdolať silné celky a tak sa zdá, že príchod Henrique “HEN1” Telesa bola správna voľba. teraz sa však predvedú na tier 1 úrovni a hneď v ťažkom dueli proti G2.

HooXiho čaká s G2 dôležitá úloha Source: PGL

Zdroj titulnej fotografie: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.