ESL Pro League S16: Čaká nás posledná skupina! Uvidíme ďaľšie zaváhania favoritov?

  • Martin Brázdil
  • 20. 09. 2022 12:30

Po prekvapeniach v troch skupinách, nás čaká posledná skupina. NaVi a FaZe aj cez problémy vo svojich skupinách dokázali postúpiť. To sa však nedá povedať o favoritoch skupiny C. Astralis a ENCE na turnaji končia. Naopak MOUZ s Davidom “frozen” Čerňanským sa ocitli na prvom mieste. Za nimi potom skončili Heroic a Complexity. Teraz nás však už čaká skupina D. Tu sa stretnú Furia, Evil Geniuses, Eternal Fire, Movistar Riders, Liquid a Cloud 9. Ako je už zvykom, úvodné zápasy sú na programe v stredu a celá skupina bude vrcholiť na konci týždňa.

Cloud 9 vs Evil Geniuses

Začiatok zápasu: 12:30
Súboj Dávida s Goliášom, aj tak by sa dal opísať tento stret. Cloud 9, ktorí doviedli pod svoje krídla zostavu pod vedením Vladislava “nafany” Gorshkova, sú jasným favoritom. Evil Geniuses sú totiž nie je vôbec v ideálnej pozícií. Po rozšírení tímu na tri zostavy, ktoré sa delia na hlavnú zostavu, Evil Geniuses White a Evil Geniuses Black. Práve tu by sa mala predviesť hlavná zostava na čele s kapitánom Sanjarom “neaLaN” İshakovom. Cloud 9 patria k favoritom na postup zo skupiny, a preto si v tomto zápase nemôžu dovoliť zaváhať.

Cloud 9 na čele s nafany budú bojovať o prvé miesto Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Eternal Fire vs Furia

Začiatok zápasu: 16:00
Tureckí strelci sa pokúsia získať ďalší titul pre ich snipera Özgüra “woxic” Ekera, ktorý už raz triumfoval na turnaji ESL Pro League, presnejšie v sezóne s poradovým číslom 10. Určite tak chcú vykročiť do turnaja tou správnou nohou a získať si úvodné víťazstvo. Proti nim však stojí nevyspytateľná Furia. Brazílski strelci pod vedením Andreia “arT” Piovezana majú rovnaký cieľ, a práve tento zápas by mal rozhodovať o favoritovi na tretie postupové miesto. Mal by nás teda čakať vyrovnaný duel, v ktorom sa bude bojovať o každé kolo a určite ponúkne zaujímavý Counter Strike.

Dovedie arT Furiu k postupu? Source: PGL
Liquid vs Movistar Riders

Začiatok zápasu: 19:30
Liquid, ktorý po príchode Mareksa “YEKINDAR” Gaļinskisa chytili druhý dych, začínajú spôsobovať problémy aj top tímom na scéne. Práve preto by mali patriť k favoritom na postup zo skupinovej fázy. Naopak Movistar Riders, ktorí priviedli Antonia “Martinez” Martineza ako náhradu za Alvara “SunPayus” Garciu stratili svoju formu a majú za sebou sériu prehier. Práve pri nich príde možné sklamanie. Aktuálne piaty tím vo svetovom rankingu vyzerá byť v problémoch a ich cesta na ESL Pro League S16 by mohla mať rýchly koniec. Bude zaujímavé sledovať príbehy oboch zostáv.

YEKINDAR spásou pre Liquid Source: ESL

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.