EPL15: Šanca pre BIG, Liquid či Godsent. Čo nám prinesie skupina C?

  • Martin Bukovský
  • 22. 03. 2022 13:30

Po prvej polovici skupinovej časti ESL Pro League Season 15 máme za sebou veľa príjemných prekvapení, ale aj nepríjemných sklamaní. Ukazuje sa, že skupiny sú nevyspytateľné a preto sa môžeme o to viac tešiť na skupinu C. V tej sa nám predstavia Team Liquid, BIG, Godsent, Party Astronauts, Movistar Riders a hráči tímu Gambit pod neutrálnym menom Players.

Favoriti skupiny sú určite Players, pri ostatných zostavách čakáme na ich prvé väčšie úspechy, pretože sú to buď prestupmi ovplyvnené line-upy alebo nastupuje so stand-ino, čo im môže boj o postupové priečky dosť skomplikovať. Napriek tomu sa môžeme tešiť na výborný Counter Strike.

Players
  • ako veľmi budú mladíci ovplyvnení situáciou ohľadom ESL a ich organizácie

  • dokážu potvrdiť rolu favorita alebo napodobnia fiasko G2 a Vitality

Ostrielaná, ale stále veľmi mladá zostava, ktorá počas online éry ukazovala excelentné výsledky a zaslúžene boli svetovou jednotkou. To sú hráči organizácie Gambit, ktorí ale kvôli zákazu od ESL musia nastúpiť pod neutrálnym menom. S nejasnými informáciami okolo ich zázemia bude podstatné, s akým psychickým rozpoložením nastúpia do turnaja.

To však ale nemení nič na tom, že sa tu stretlo množstvo talentu, ktorí chcú dokázať, že nie sú iba “onlineri”. Skúsený Hobbit, hviezdny sniper Sh1ro, rifleri Ax1Le a interz pod vedením in-game-leadra nafanyho. Aj cez všetky problémy a komplikácie, sú stavaní do pozície favorita a očakáva sa od nich bezchybná jazda a skóre 5:0 po dohraní skupiny.

Ako sa bude dariť zostave Gambit? Šušká sa totiž o ich predaji Source: Martin Bukovský, EPLAYER
BIG
  • návrat po neúspechu v Katowiciach

  • do turnaja so stand-inom v podobe Krimba

Nemecká organizácia s domácou zostavou plnou potenciálu, ktorí to už pár krát predviedli. Takto by sa dal zhodnotiť káder vedený tabsenom. Po Katowiciach, kde v play-in fáze obsadili 9. až 12. miesto a nepostúpili tak na záverečný turnaj a po nepríjemnej, ale úspešnej RMR kvalifikácií si Berlínsky tím chce určite napraviť chuť.

Nastupujú ale s jednou zaujímavou zmenou. Na pozíciu K1ta, ktorému to dlhodobo nestrielalo podľa predstáv, prichádza talent z akadémie Krimbo na skúšku do prvej lajny. Tento 19-ročný lurker podával veľmi presvedčivé výkony v Academy League, kde aj vďaka nemu sa BIG Academy bili o titul s MOUZ NXT. Eso v rukáve sa ale skrýva u Syrsona a jeho AWP, ktorý pravidelne dokazuje, že patrí k top hráčom na tejto pozícii. faveN a tiziaN sú však kvalitní rifleri, na ktorých netreba zabúdať.

GODSENT
  • nepodarilo sa im nadviazať na úspechy z minulého roka

  • HEN1 si berie na starosť AWP ako stand-in za felpsa

Začiatok roka by sa dal označiť ako jedna veľká tragédia. V katowiciach neprešli cez play-in a v po spackanej RMR kvalifikácií ich na Majore neuvidíme. Brazílčania však veria, že sa im podarí otočiť karty v ich prospech a zabojujú o postup.

Prvý krát ich však uvidíme v pozícii, kedy majú v tíme klasického snipera. HEN1 prichádza namiesto výborne strielajúceho, čo je veľkým prekvapením, no táto zmena by im mohla pomôcť. Nahradiť kvalitného entry fraggera s dobrým ratingom bude ťažké, ale AWP v rukách HEN1ho je nebezpečné. Uvidíme ako sa bude dariť aj zvyšku tímu, ktorí tvoria víťaz Majoru TACO a mladíci dumau, b4artiN a latto.

Team Liquid
  • potrebujú väčší úspech, aby dokázali, že patria medzi do top tieru scény

  • ako ich ovplyvní neúčasť adreNa v prvých zápasoch skupiny

Asi najúspešnejšia organizácia z Ameriky, čo sa Counter Striku týka, stále čaká na výraznejší výsledok, ktorý by ukázal pokrok novej zostavy. Po dvoch posledných miestach na BLASTe a v Katowiciach sa im podaril postup cez online RMR kvalifikáciu. Teraz ich však čaká ťažká skupina, v ktorej budú musieť bojovať o každú mapu. Ich postup či zlyhanie, by však nemalo byť veľkým prekvapením.

Predsalen sa dívame na úspechmi dekorovaných hráčov. NAF, EliGE, shox a nitr0 sú známe mená v komunite. K tomu pridali mladú pušku oSeeho a vytvorili tím, ktorý by na papieri mohol potrápiť kohokoľvek na svete. Ukazuje sa však, že čas môže byť veľmi dôležitý faktor. Ich čas môže prísť teraz, ale kľudne sa ho v tejto dobe nemusíme dočkať.

Šanca pre Team Liquid na návrat medzi najlepších Source: Twitter/Team Liquid
Movistar Riders
  • ESL Pro League je pre nich prioritou

  • kvalitu už ukázali, ale musia dokázať, že sa dokážu udržať medzi elitou

Španieli prichádzajú na turnaj po rýchlom vypadnutí v Katowiciach. Pri ich neúčasti v kvalifikáciách na Major sa Pro League stal ich prioritou. Súperi Sinners z minulej sezóny by určite radi nadviazali na ich úspech, ktorý sa im podaril práve na úkor Libereckého tímu.

Pomerne známa zostava pod vedením ALEXa určite bude nepríjemným súperom pre každého ich súpera. Bude zaujímavé ako sa bude vyvíjať ich situácia v skupine. Hráči ako SunPayus a mopoz však patria k tomu najlepšiemu, čo Španielsko ponúka.

Party Astronauts
  • ich prvý veľký turnaj v Európe

  • odsudzovaní ako outsideri skupiny

Americká scéna má veľmi veľa slabších tímov, ktoré nepatria k úplnej špičke, ale svoju kvalitu určite majú. Takto by sa dali označiť hráči pod záštitou organizácie Party Astronauts. Neočakávajú sa od nich žiadne zaujímavé výsledky a je im predpovedaný osud tímov ako Sprout alebo Looking For Org.

Jonji alebo terajší náhradník ptr nie sú úplnou neznámou pre veľa fanúšikov. Avšak po veľkej rekonštrukcii ich zostavy sa asi nedá očakávať žiadny zázrak. Jedinou pozitívnou vecou pre americkú päticu by mohol byť priestor na individuálne výkony, ktoré si môže všimnúť niekto z poprednejších organizácií.

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia/SC PGL Esports S.R.L.

ptr dopomôže americkému outsiderovi Source: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.