ESL Pro League S13: STYKO postupuje do playoff, pridá sa k nemu frozen?

  • Sebastián Soroka
  • 12. 03. 2021 23:50

13.sezóna ESL Pro League, ktorá ponúka prizepool vo výške $750,000 už pozná výsledky skupiny A, v ktorej figuroval aj tím FunPlus Phoenix (FPX) so Slovákom Martinom "STYKO" Stykom. O tom, kto každý postúpi do playoff a koho naopak bude čakať baráž sme sa dozvedeli až v poslednom zápase.

STYKO a jeho partia nevstúpili do turnaja tou správnou nohou, keď hneď v úvodnom zápase podľahli celku Complexity. Čo sa ale nepodarilo proti Complexity, vyšlo už proti Austrálčanom z Renegades, ktorých FPX zdolali hladko 2:0 na mapy. Následne ale prišlo zakopnutie proti dánskemu Heroic a nádeje na playoff sa zmenšovali. Európska zostava mala nôž na krku, ak chcela postúpiť do vyraďovacej časti, musela vyhrať dva zápasy po sebe.

Posledné dva zápasy sľubovali napínavý priebeh a tak sa aj stalo. STYKO a spol. porazili veľmi tesne nemecký celok BIG Clan, aby následne v rozhodujúcom zápase vyzvali tím OG, ktorých pre tento turnaj posilnil dánsky talent Nikolaj "niko" Kristensen. OG sa napokon museli skloniť pred európskom mašinériou s menom FunPlus Phoenix. Tí totiž lepšie (z) manažovali koncovku zápasu a zaslúžene si vydobyli postup do ďalšej fázy turnaja. Okrem nich si postup zo skupiny A vybojovali aj Complexity a Heroic.

Za zmienku stojí, že FunPlus Phoenix urobili pred turnajom drobné zmeny v zostave, keď Holanďana Chrisa "chrisJ" de Jonga nahradil Fín Miikka "suNny" Kemppi. Rovnako ako chrisJ, tak aj suNny je v súčasnej dobe v tíme FunPlus Phoenix na skúšku. Neskôr sa hráči rozhodnú, či v tíme ostane natrvalo alebo budú pokračovať v hľadaní stáleho spoluhráča. Mladý Fín má ale oproti jeho predchodcovi miernu výhodu, keďže nie je zmluvne viazaný so žiadnou organizáciou. Tento faktor značne uľahčuje eventuálne rokovanie o novej zmluve.

Playoff začne až po odohratí zvyšných troch skupín, teda začiatkom budúceho mesiaca. Dovtedy ale bude mať slovenský divák možnosť povzbudzovať ďalšieho Slováka na turnaji, Davida "frozen" Čerňanského, reprezentujúceho organizáciou mousesports. Ten 13.3.2021 započne svoju púť turnajom v otváracom dueli skupiny B proti fínskemu celku ENCE. Skupinu doplňajú tímy FaZe Clan, Vitality, G2 a NiP.

Frozen sa s jeho tímom nachádza v skupine B Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.