ESL prekladá svoje podujatia, dotkne sa to aj našej scény

  • Sebastián Soroka
  • 09. 05. 2020 12:05

Spoločnosť ESL z dôvodu terajšej korona-krízy začala výrazne posúvať dátumy naplánovaných podujatí. Okrem presunutého majoru nás čakajú ďalšie odklady všemožných turnajov. Opatrenie sa týka aj česko-slovenskej ligy ESL Nationals, ktorej LAN finále sa odohráva v poľských Katowiciach.

Pre tento rok verejnosť s určitosťou príde o turnaje ESL Cologne a ESL Melbourne. Návrat týchto turnajov sa plánuje na ďalší rok, už zakúpené vstupenky budú použiteľné aj v roku 2021. Avšak hráči o samotný turnaj v Nemecku predsa len neprídu. ESL One Cologne sa odohrá za zatvorenými dvermi, teda bez divákov. V prítomnosti hráčov budú môcť byť iba coachovia, produkcia a zamestnanci. Zápasy budú prebiehať od 21.8 - 30.8. Turnaj tak bude podobný tomu Katowickému, kde sa hromadné vpúšťanie ľudí do arény zrušilo v hodine dvanástej. Môžeme konštatovať, že cskový svet tento rok prišiel o divácky najpopulárnejšie podujatia. Elektrizujúca atmosféra v Katowiciach, Kolíne nad Rýnom a na turnajoch v Austrálii bola vždy výnimočná.

Úder pod pás schytáva aj domáca scéna, nakoľko sa presúva dátum začatia ESL Nationals. Turnaj, ktorý si samotní hráči a casteri veľmi pochvaľujú. Event bol síce vždy odohraný bez publika, nuž súčasná situácia zabraňuje jednoduchému presunú cez hranice a nevedno určite, kedy sa všetko dá do normálu. Dátum je tak posunutý na neurčito.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.