ESL robí opatrenia voči koronavírusu

  • Sebastián Soroka
  • 26. 02. 2020 19:55

Koronavírus patrí medzi najvážnejšiu hrozbu posledných týždňov. Vírus, ktorý sa začal prejavovať v Číne, sa pomaly rozširuje do celého sveta. Oficiálne bol koronavírus potvrdený v 33 krajinách, nakazil cez 80 000 ľudí a viac ako 3000 ľudí na následky tohto ochorenia prehralo svoj boj o život. Proti ďalšiemu šíreniu sa robia opatrenia už aj v sfére esportu. Na turnaji IEM Katowice budú od piatku do nedele zavedené zdravotné prehliadky pre návštevníkov turnaja.

V prípade, ak máte zvýšenú teplotu, tak sa do Spodek arény nedostanete. Čo sa týka hráčov, tlače či špeciálnych hostí, ktorí pochádzajú z vysoko rizikových oblastí (najmä z Ázie), majú povinnosť so sebou priniesť lekárske osvedčenie o tom, že na koronavírus nie sú pozitívni alebo sa podrobiť lekárskej prehliadke priamo na mieste.

ESL bude taktiež od piatku pre verejnosť v Spodek aréne rozširovať zdravotný personál, dezinfekčné stanice a hliadky prvej pomoci, ktoré sa budú snažiť zabrániť potencionálnemu rozšíreniu koronavírusu. Takéto riešenie tejto situácie sa pravdepodobné uplatní aj na ďalších eventoch od iných organizátorov esport podujatí. Ak teda máte v pláne navštíviť IEM Katowice alebo iný esport event, tak očakávajte väčší delay vo frontách, či prísnejšie kontroly priamo na mieste.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/IEM

Vo fronte sa návštevníci načakajú oveľa viac, ako tomu bolo v minulých rokoch. Photo by ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.