ESEA Open league - report: CZ/SK tímy bojovali o postup do vyššej ligy

  • Sebastián Soroka
  • 13. 04. 2020 18:30

ESEA Open league bola liga, ktorá sa začala v polovici Januára (ledna) a jej finálová fáza sa skončila v posledných dňoch. Aj tu mala naša scéna nsvojich zástupcov. A to hneď troch. Ako sa darilo domácim klenotom? SINNERS, DEFEATERS a nEophyte. To sú mená tímov, ktoré bojovali o postup do prestížnejšej ligy ESEA CS:GO Main, ba dokonca až do ESEA Advanced. Ako sa im darilo? Kto boli najlepší hráči v jednotlivých tímoch? Aj o tomto je tento článok.

SINNERS

Zostava: NEOFRAG, ZEDKO, CaNNiE, beastik, SHOCK, efron - coach

Jeden z mála domácich tímov, ktorý mal tento rok príležitosť ukázať svoju silu na LAN akcii. V aktuálnej dobe najväčší klenot tuzemskej scény s veľkým potenciálom presadiť sa v Európe a prekonať úspechy nášho najúspešnejšieho „goučkárskeho“ tímu, Alza.eXtatus. Pre Sinners bol postup do playoff ESEA open ligy povinnou jazdou. Svoje kvality potvrdzovali nielen počas základnej časti, ale aj neskôr v playoff. Ale pekne od začiatku. Partia pod taktovkou coacha Tomáša "efrona" Pechmana si hladko vydrela postup do nadstavbovej časti, keď prehrala iba v troch prípadoch (v jednom prípade dali Sinners svojim enemy free win). V playoff to už bola ďalšia spanilá jazda, keď svojim súperom v BO3 dueloch darovali v niektorých prípadoch menej ako 10 kôl. Občas sa zápas dostal aj na tretiu mapu, ale tam si to úradujúci šampióni Supreme Masters bez problémov postrážili. Sinners mali vďaka toľkým víťazstvám možnosť poskočiť až do ESEA Advanced a k tomu si na do svojich peňaženiek pridať sumu 1800$. Od takého úspechu ich delil jeden zápas. No čo sa stalo proti tímu sAwtouadar nepochopili ani samotní hráči. Debakel 5:16 z prvej mapy zažili aj na tej druhej a bolo po nádejach. Je to síce veľká škoda, ale aj napriek tomu, Sinners neurobili českému csku žiadnu hanbu a len ukázali, že sú domácou jednotkou nazývaní právom. Ďalšiu sezónu ich čaká prestížnejšia ESEA Main. Každý jeden člen zostavy sa prezentoval skvelou hrou, avšak najvyššie čísla dosiahol Adam „NEOFRAG“ Zouhar. NEOFRAG bol hráč, ktorý sa k aktuálne zostave pridal na poslednú chvíľu. Hráči, ale môžu mať čisté svedomie. Zdá sa, že si vybrali skvelého hráča, ktorý im parádne zapadol do ich herného štýlu.

SINNERS si v tomto ročníku ESEA Open ligy počínali veľmi dobre

Zdá sa, že hráči si nemohli vybrať lepšieho hráča do zostavy akým je NEOFRAG

DEFEATERS

Zostava: Tomyo, system, heikkol, kilas, mgnt

Ďalšia zostava pod legendárnou organizáciou. Zostava, ktorej jadro v minulosti pôsobilo pod krídlami eEriness a neprezentovala sa vôbec zlou hrou. Postup bol tak určite v rovine očakávania. DEFEATERS nenechávali nič na náhodu. Od začiatku celej ligy mali po ôsmich zápasoch 100% winrate. Potom, ale prišli 4 prehry a DEFEATERS tak začínalo „horieť pod zadkom“. Našťastie čisto slovenský tím sa vzchopil a v posledných štyroch zápasoch základnej časti už zaváhal iba v jednom prípade. Javila sa tak možnosť, že DEFEATERS by mohli získať slot v ESEA Main. Osud im, ale v playoff priniesol silného súpera, proti ktorému sa slovenskí tím nezmohol na odpor a obdržal drvivú porážku 0:2 na mapy (16:2, 16:5). System a spol. tak odchádzali z celej súťaže s prázdnymi rukami. Bola to veľká škoda, najmä z toho dôvodu, že DEFEATERS podávali takmer počas celej ligy sympatické a stabilné výkony. Avšak nie vždy vykročime do dňa tou správnou nohou a práve týmto dňom bol pre túto bandu aj deň kedy sa hralo prvé kolo playoff. Najlepším hráčom celého tímu bol hráč heikkoL, ktorý dosiahol K/D ratio 1,27. Tento tím, ale ukázal, že ma obrovský potenciál pre ďalší rast. V ďalšej sezóne sa im snáď nadstavbová časť vydarí viac ako táto. Nesmieme zabudnúť ani nato, že DEFEATERS po skončení ligy urobili dve personálne zmeny. Kilasa s Tomyom nahradili c1so s hráčom OxidE.

Najobľubenejšou mapovou destináciou bola pre hráčov DEFEATERS legendárna mapa de_dust2.

Heikkol bol počas celej ligy dôležitou súčasťou tímu

nEophyte

Zostava: uno, giotive, traxX, SHINIGAMI, Blahys

Veteráni a mladá krv? Áno aj takto by sa dala opísať niekdajšia zostava nEophyte na čele s trojnásobným šampiónom Majstrovstiev Českej republiky Petrom "uno"Lipowskim. Neophyte bol tím, od ktorého sa nevedelo čo presne čakať. Zostava pod zášitou slávnej organizácie vstúpila do ESEA ligy úspešne, keď si hneď na úvod pripísala dve hladké výhry. Víťazná šnúra sa prerušila tretím zápasom, ale potom nastolili reprezentanti nEophyte víťaznú dominanciu piatmi víťazstvami v rade. Účasť v playoff, tak pomaly začínala naberať na realite. No nanešťastie v strede súťaže prišla tesná prehra, ktorá sa zopakovala aj v ďalšom zápase a doterajšie výsledky tak už išli iba dole kopcom. Aj v závere súťaže ešte mali nEophyte stále šancu na postup, avšak z posledných troch zápasov vyhrali iba jeden. Najväčším ťahúňom bol rodák z Košíc, Peter "uno" Lipowski. Aj zbabraná druhá polovica ESEA ligy možno stála za rozpadom pôvodnej zostavy a opustení organizácie. Uno, giotive a Blahys sa pridali k tímu myRevenge a Shinigami s traxXom išli vlastnou cestou.

nEophyte sa aj napriek sľubnému začiatku do playoff neprebojovali.

Uno do starého železa rozhodne nepatrí.

Celkové zhrnutie? SINNERS si vybojovali postup a nEophyte s DEFEATERS žiaľ zlyhali. Zajtra vám ešte prinesieme zhrnutie z ESEA Mainy ligy, kde sme mali rovnako troch zastúpcov.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.

Juraj Valiček

V grafike mate trosku nespravne poradie KDA, pretoze sa to javi, ze nase hviezdy nejak malo umieraju :)