ESEA Main&Advanced Season #34 report

  • Martin Bukovský
  • 03. 08. 2020 20:30

esea34.png

V ESEA Advanced Season 34 sme mali až 3 naše CZ/SK celky. ECLOT, Brute, eSuba. Z troch sa do playoff medzi top16 podarilo prebojovať iba jednému, Brute. Tí začínali ligu s dvoma novými hráčmi a novým trénerom. Najprv sa z tímu porúčal Karol "tecek" Kapczyński a potom Zdeněk "Daxen" Dušek spoločne s Jozefom "D0di" Kissom. Následne na to sa AJTTovi niekto nabúral do PC a chvíľu sa taktiež ocitol mimo ESEA tímu organizácie Brute. Nakoniec sa tak nestalo a Brute začínali ESEA v zostave Capsen, Crazyy, AJTT, Majky, Fredi. Prvé 3 zápasy nezačali vôbec dobre a všetky sa im podarilo prehrať. Potom ale prišla víťazná šnúra, ktorá bola preťatá iba dvoma prehrami. Z 13 zápasov sa tímu Brute podarilo vyhrať 11. To im tak zaistilo vynikajúce ôsme miesto v základnej fáze, za tímami ako napríklad Secret. Apeks či Winstrike. V prvom kole play-off ich čakal francúzsky tím LDLC. Ten figuroval menami ako napríklad Alexandre "bodyy" Pianaro, Ali "hAdji" Haïnouss alebo Christophe "SIXER" Xia. Fredi a spol. tak nestačili na skúsených francúzskych ostrostrelcov a prehrou 16-3 na Duste a 16-12 na Inferne sa prepadli do Loser Bracketu. Tam ich už čakal európsky mix Tikitakan. Brute viedli už 15-11, no prvú mapu nedokázali ukončiť a prehrali v overtime pomerom 19-17. Na druhej mape, Dust 2, nedokázali obrátiť veľa kôl na T strane vo svoj prospech a prehrali tak prvú pólku 10-5. V druhej polovici sa zmohli už na vyrovnanú hru, no deficit z prvej hral svoju rolu. Prehrou 16-12 na druhej mape sa tak lúčili z delenej 13-16. pozície v ESEA Advanced. Je treba podotknúť, že Brute už dohrávali ligu v starej zostave, kedže sa AJTT a Capsen rozhodli organizáciu opustiť a mali by sa v najbližších dňoch pripojiť k Entropiq.

Ďalším našim zverencom v Advanced lige bol ECLOT Gaming. Vicemajstri ČR odohrali zápasy v klasickej zostave, až na zmenu Zyoreda. Prvé zápasy boli zmiešané výhry a prehry. Potom ich ale čakal opačný osud ako Brute. Až 6 prehier v rade im zničilo všetky sny o play-off. Pyrrhovo víťazstvo ich ale čakalo v predposlednom zápase proti eSuba a výhre 16-10 na mape Mirage. V lige sa umiestnili na 36. mieste, čo im ale stačilo na udržanie slotu do ďalšej sezóny.

Posledným tímom, ktorý naše končiny reprezentoval v 34. sezóne Advanced ligy, bol tím eSuba. Tá drží tú istú zostavu, spoločne so Sinners, od začiatku roka. Výkony modrej krvi v ESEA lige neboli vôbec na zahodenie. Prelom ale nastal po 10. zápase. Dovtedy mali za sebou totiž 6 vyhratých zápasov a 4 prehry. Po 10. zápase ale prišlo 5 prehier v rade a s nimi odišlo aj play-off. Náladu si aspoň zlepšili výhrou v poslednom zápase proti fínskemu SJ Gaming. So skóre 7-9 sa umiestnili na 37. mieste, hneď po ECLOT. Zaujímavosťou je, že práve eSuba v ESEA lige prehrala obidva zápasy proti domácim celkom, najprv s Brute a potom s ECLOT, no v domácich ligách sa im podarilo ukoristiť dve 2. miesta.

eSuba a podarený 2v5 clutch Video by eSuba

 

TITULKAESEA.png

V ESEA Main lige naše krajiny reprezentovali Sinners. Tým sa do ligy podarilo kvalifikovať minulú sezónu z ESEA Open a to iba tesnou prehrou proti portugalskému tímu SaW. Nebyť práve prehry proti SaW, Sinners by pôsobili v ESEA Advanced. Nášmu súčasnému najlepšiemu tímu ale nemôžeme nič zazlievať, Portugalci vyhrali Season 34 Advanced a kvalifikovali sa až do prestížnej MDL. V Main základnú časť ligy zvládli na jednotku a so skóre 13-3 sa z 3. miesta kvalifikovali do play-off. V prvom zápase ich čakala nemecká organizácia PENTA s ich novou zostavou. Pre Sinners to bol pomerne jednoduchý zápas a výhrou 16-4 na Vertigu a 16-9 na Mirage postúpili do ďalšieho kola. Tam ich čakal švédsky tím Familia. Opäť jednoznačná výhra 2:0. Ďalšie kolo, ďalší súper. Tím Excelency. Práve tento tím sa im neskôr stal aj katom, no zápas vo Winners Brackete vyhrali, opäť 2:0. Do Lower Bracketu ich poslali Bulhari z Granit Gaming. V Lower Brackete ešte dokázali vyhrať 2:1 nad Lomza0Cyberwolves, no už spomínaný Team Excelency im ukončil ich pôsobenie v ESEA Main. Krásne 4. miesto, výhra 1250 amerických dolárov a postup do ESEA Advanced.

Sinners brali z ESEA zemiakovú medailu Photo by Supreme Masters

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.