EPL S15: MOUZ ukončili skupinovú fázu výhrou, Entropiq urvali playoff

  • Sebastián Soroka
  • 14. 03. 2022 01:00

15.sezóna ESL Pro League už pozná rozuzlenie skupiny A. Po celotýždňových bojoch dostali jednotlivé tímy záverečné hodnotenie. Najlepšie si viedli NiP, vyhoreli G2, zaujali Austrálčania, ktorí rozhodne nedošli do Düsseldorfu iba na výlet. A frozen? Jeho MOUZ si neviedli v jednotlivých zápasoch zle, ale do budúcna majú čo zlepšovať!

Švédi z NiP uhájili prvé miesto

Neprišli ako favoriti, nakoniec však odchádzajú s priamou miestenkou vo štvrťfinále. Švédi z Ninjas in Pyjamas si poradili s Düsseldorfskými podmienkami najlepšie ako mohli. Hráči pod taktovkou Daniela "djL" Narancic zaváhali až v poslednom meraní síl proti G2. V tomto dueli už ale prakticky o nič nešlo, keďže Škandinávci si zabezpečili istotu vyraďovacej časti ešte skôr.

NiP tak dali svojim fanúšikom možnosť zabudnúť na trpké IEM Katowice, kde im postup do playoff a teda postup do Spodek arény unikol o jeden zápas. Taktiež znova raz ukázali, že sú schopní podávať kvalitné výkony aj bez miliónovej posily - Nicolaia "device" Reedtza, ktorý už od Majoru PGL Štokholm okupuje lavičku náhradníkov.

Tabuľka skupiny A Source: Twitter/ESL Counter-Strike
Finalisti Majoru zlyhali, MOUZ taktiež

Spytovať svedomie si môžu najmä hráči G2 Esports, pre ktorých mala byť skupinová fáza ESL Pro League povinnou jazdou. Už pred štartom sa však museli popasovať s absenciou ich kapitána Aleksiho "Aleksib" Virolainena, ktorý bojoval s Covidom. Ani jeho neskorší návrat do zostavy počas turnaja už však nedokázal zvrátiť nelichotivú situáciu, do ktorej sa finalisti IEM Katowice dostali.

G2 zvládli zvíťaziť iba v dvoch zápasoch, čo im na tretie - postupové miesto v skupine nemohlo stačiť. Rovnako dopadli aj MOUZ s jediným slovenským zástupcom na turnaji, Davidom "frozen" Čerňanským. MOUZ síce pôsobili vo viacerých zápasoch dobrým dojmom, avšak najmä záverečné kolá jednotlivých máp nedokázali vo väčšine prípadov zvládnuť vo svoj prospech a to sa im stalo aj osudným. Európsky tím je však po zmenách v zostave stále iba vo vývoji a tento turnaj im tak mal skôr slúžiť na lepšie spoznanie sa a získanie dôležitých skúsenosti, z ktorých budú môcť ťažiť v budúcnosti.

Aleksib nemohol byť kvôli zdravotným problémom plne k dispozícii Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Austrálčania do toho dali srdce, Fnatic príjemne prekvapili

Kto zaujal v skupine A najviac? Jednoznačne Austrálski hráči, ktorí si vytrvalo hľadajú organizáciu! Ich trénerom bol dokonca otec jedného z hráčov a tak si protinožci z opačnej strany zemegule získali srdcia fanúšikov po celom svete. Nebolo to však iba o tom. Tím pod pseudonymom "Looking For Org" síce nevyhral ani jeden zápas, viackrát však dokázal solídne potrápiť súpera. Týmito sympatickými gestami dali o sebe vedieť aj potenciálnym záujemcom. Možno sa už čoskoro Austrálčania dočkajú nového zázemia.

Príjemne prekvapili aj Fnatic s ich náhradníkmi. Britsko-švédsky celok totiž postihli pred turnajom ale aj počas neho niekoľko udalostí, ktoré mali veľký vplyv na konečné zloženie tímu. Okrem toho, že sa krátko po poľských IEM Katowice rozlúčili s Owenom "smooya" Butterfieldom, museli sa na samotnom turnaji zaobísť aj bez svojej dlhoročnej stálice - Freddyho "KRIMZ" Johanssona.

Šikovní náhradníci z juniorského programu Fnatic Rising sa ale svojej šance chopili na maximum a svojim talentom a odhodlaním dokázali vykryť skúsenosti, ktorými spomínaný KRIMZ disponuje. V konečnom meraní síl obsadili Fnatic v skupine tretie miesto, čo im zabezpečuje účasť v playoff. Už teraz sa dá teda povedať, že misia Fnatic v Nemecku dopadla na jednotku. Uvidíme s čím všetkým nás ešte stihnú prekvapiť v playoff, ktoré je naplánované až na apríl (duben).

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/V4 Future Sports Festival

Source: Twitter/ESL Counter-Strike

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.