EPL S15: Favoriti potvrdili očakávania, tímy spoza Atlantiku sklamali

  • 04. 04. 2022 19:55

Štvrtý týždeň ESL Pro League Season 15 nám dal rozuzlenie skupiny D. Očakávania, ktoré sme mali na základe kvality tejto skupiny sa potvrdili a všetci účastníci nám ukazovali krásny Counter-Strike. Avšak na rozdiel od ostatných troch skupín, kde sme videli zaváhania favoritov, tak teraz sme takéto prekvapenie nemali. Naopak sme tu mali sklamanie od tímov z Amerického kontinentu.

Heroic a NaVi dominovali celej skupine

Dánski mladíci pod vedením Cadiana a hviezdny ukrajinskej organizácie v čele so S1mplom potvrdili nálepku favoritov. Heroic až na menšie problémy v zápase proti Astralis ukázali svoje kvality a po 3 zápasoch bol ich postup istotou. Následne pridali dominantné víťazstvo proti AGO a už ich čakal iba zápas proti NaVi. Po celú dobu potvrdzoval svoju formu hráč stavn, ktorý podáva v posledných mesiacoch výborné výkony. Zbytok zostavy sa však nenechal zahanbiť a ukázal, že Dáni nemajú všetky karty postavené iba na one-man show, ale ide o vybalancovaný tím.

Po informáciách, ktoré vyšli na povrch pred začiatkom turnaja o Covide u IGL NaVi - Boombl4, nebolo jasné, ako táto nepríjemnosť ovplyvní zbytok zostavy. Na jeho miesto prišiel z akadémie mladík Headtr1ck. S ním sa NaVi podarilo napodobniť cestu Heroicu a zaistili si postup so skóre 3:0. Do štvrtého zápasu sa už vrátil aj Boombl4 a pridali Astralis ďalšiu prehru na ich konto. V ich finálovom zápase o prvé miesto nám predviedli silu, ktorú ukazovali počas minulého roka, kedy ukoristili Major a Grandslam. B1t, S1mple a electronic našli po ťažšom začiatku roka ich formu a doviedli NaVi k priamemu postupu do štvrťfinále.

Astralis doplnení o Farliga potrápili aj favoritov

Organizácia so štyrmi titulmi z Majoru pred turnajom priviedla do tímu mladý talent dánskeho CSka, ktorý nastupoval vo farbách FPX so Stykom. Farlig, ktorý sa stal hlavným sniperom, priviedol nový vietor do plachiet Astralis. Ich zápasy prinášali veľa krásnych momentov a ich tímová hra vyzerala o stupeň lepšie ako s Luckym. Dokázali potrápiť favoritov, kde prehrali po tesnej bitke proti Heroic a následne aj proti NaVi. Bohužiaľ to znamenalo, že Astralis museli nakoniec bojovať o tretie miesto v skupine proti Complexity. Tento zápas zvládli úspešne a pripísali si tak postup do vyraďovacej fázy.

Heroic si vydobyli postup do playoff

Heroic si vydobyli postup do playoff Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Poľskí AGO príjemne prekvapili

Poliaci prišli na turnaj ako outsideri skupiny. Ich začiatok roka bol slabý a v ťažkej konkurencii sa očakávalo posledné miesto bez jediného víťazstva. Po prvej mape proti NaVi to vyzeralo veľmi zle, ale na druhej mape kde sa im podarilo vzdorovať v najdlhšom zápase na tier 1 scéne ukázali, že ich netreba zatracovať. Ale až v zápasoch proti Complexity a EG potvrdili svoju kvalitu a z týchto stretnutí odišli ako víťazi. Je to určite výborná vizitka pre poľský tým, ktorému by sa mohli otvoriť príležitosti v top turnajoch na európskej scéne. Slovenskí fanúšikovia sa však môžu tešiť, pretože práve AGO sa čoskoro predstavia v lige Y-Games Pro Series.

Complexity nenaplnili svoje tvrdenia

Pred turnajom v rozhovore sniper Junior povedal, že podľa jeho názoru sú s Liquid najlepším tímom Severnej Ameriky. Toto tvrdenie bolo veľmi odvážne a čakalo sa či toto vyhlásenia doplnia aj činmi a postúpia zo skupiny. Opak sa však stal pravdou a Complexity dokázali vyhrať iba proti EG. To by síce mohlo znamenať, že sú top 2 v NA, ale nestačí to na Európu. Stále tam však je veľký potenciál, na ktorom musia stavať.

Evil Geniuses na chvoste tabuľky

Hviezdami našľapaná zostava pod krídlami EG opäť nepredviedla potenciál a výsledky, ktoré sa od nich očakávajú. Vo svojich zápasoch pôsobili ako horší tím a to sa odzrkadlilo na ich priečke v tabuľke. Jedinou svetlou stránkou boli Brehze a Cerq, ktorí po celú dobu boli ťahúňmi tímu, ale ani toto nestačilo, aby EG mohli pomýšľať na lepšie umiestnenie a prípadný postup.

Zdroj titulnej fotografie: StarLadder

CeRq a jeho spoluhráči majú na čom pracovať Source: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.