EPL15: Uvidíme jazdu NaVi za prvým miestom alebo dostanú stopku od Dánov?

  • 30. 03. 2022 13:05

3 skupiny už svojich víťazov našli, teraz nás čaká posledná, hviezdne nabitá skupina. V tej s nám o postup do štvrťfinále pobije svetová jednotka a úradujúci šampióni Majoru Navi, hviezdy online éry Heroic, organizácia so štyrmi Major titulmi Astralis, novozložená zostava Complexity, hviezdy severoamerického regiónu pod krídlami Evil Geniuses a poľský outsider AGO. Už len podľa tejto súpisky vieme s istotou povedať, že sa nebudeme nudiť.

Natus Vincere
  • dokážu potvrdiť titul svetovej jednotky alebo príde ďalšie zaváhanie
  • nástup do turnaja bez Boombl4

Hviezdy ukrajinskej organizácie sa nám vracajú po kostrbatom štarte do nového roka a majú pred sebou ďalšiu ťažkú výzvu. Čaká ich náročná skupina, do ktorej musia ísť so stand-inom v podobe headtr1cka. Boombl4 má problémy s Covidom a tak nie je jasné kedy sa bude môcť k tímu pripojiť a či vôbec stihne skupinovú fázu.

Aj cez tieto komplikácie by mal line-up okolo S1mpla bez väčších komplikácii postúpiť do vyraďovacej časti turnaja. Ide totiž o veľmi silnú zostavu, ktorá svojim talentom dokáže poraziť kohokoľvek. Určite ale bude podstatnou časťou zapojenie headtr1cka, ktorý prichádza z akadémie, kde ukazoval kvalitné výkony. Veľmi dôležitú úlohu bude hrať aj Blad3, ktorý pri neprítomnosti IGL sa bude musieť ešte viac starať o taktickú stránku.

Boombl4

Boombl4 vynechá úvodné zápasy Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Heroic
  • prichádzajú do turnaja so skvelou formou
  • ako využijú situáciu v skupine?

Po informáciách o situácii v tábore NaVi budú Dánske pušky stavané do role favorita. Po treťom mieste v Katowiciach si pre seba ukoristili Pinnacle Winter Series. O ich forme sa teda nedá pochybovať a je len na nich, či ju potvrdia aj teraz. Ako jediní nastupujú do zápasov s kompletnou a ostrieľanou zostavou, takže sa od nich očakávajú dominantné výsledky.

Avšak to pre tím pod vedením Cadiana nebude ľahká úloha, stoja proti nevyspytateľným súperom, ktorí budú čakať na každú chybu. Na druhej strane tu stojí skvelo rozstrieľaný stavn, ktorý v posledných mesiacoch podáva impozantné výkony a určite teraz nemieni spomaľovať a pokúsi sa pomôcť Heroic dostať zo skupiny. Dáni sa budú snažiť o zopakovanie svojho triumfu z trinástej sezóny. Na odpoveď našťastie nemusíme dlho čakať, keďže po skončení ich skupiny nasleduje playoff.

Astralis
  • prvé predstavenie novej zostavy
  • dokážu oprášiť zašlú slávu a vystúpať opäť na vrchol?

Dnes už legendárna organizácia Astralis po odchode svojej najväčšej hviezdy Devica nedokázala napodobniť úspechy z čias ich dlhotrvajúcej éry. Prišli teda nové prestupy, ktoré skončili posledným prestupom, pri ktorom sa do tímu pridal Stykov ex-teammate z FunPlus Phoenix, Farlig. Mladý Dánsky talent preberá pozíciu AWP a nové zloženie Astralis vyzerá sľubne.

BlameF, K0nfig, Gla1ve, Xyp9X a Farlig sa budú snažiť o prekvapenie. Ide totiž o zostavu, ktorá môže nahradiť Heroic na pozícii dánskej jednotky. To akú šancu majú, nám ukážu ich najbližšie zápasy, pri ktorých sa určite zapotia. Čakajú ich nároční súperi a pre novú zostavu to môže byť tvrdý oriešok. Skúsenosti sú na ich strane obrovské a preto by mohli prísť úspechy v pomerne krátkej dobe.

gla1ve

Gla1ve sa bude s Astralis usilovať o dobrý výsledok Source: Simon Ghowar, ESL
Complexity
  • veľmi mladý tím plný talentu
  • majú šancu ukázať svoju kvalitu proti top protivníkom

    Po odchode BlameFa a K0nfiga do Astralis prišlo na úplnú prerábku tímu. Na prvý pohľad išlo o zaujímavý projekt, ktorý ale vyzeral, že bude potrebovať veľa času, aby priniesol požadované úspechy. Táto zostava ale teší svojich fanúšikov už teraz. Po ťažšom začiatkom prišla výhra na kvalifikačnom RMR turnaji, kde porazili v súboji o najvyšší stupienok Team Liquid.

Complexity majú potenciál bojovať o výborné výsledky, ale to ukáže až čas. Stále však môžu prekvapiť a okradnúť o body aj favoritov turnaja. Zostava pod velením JTho by mohla byť považovaná za čierneho koňa a ich postup by bol príjemným prekvapením.

Evil Geniuses
  • hviezdy severnej Ameriky v jednom tíme, no zatiaľ bez úspechov
  • Cerq a Brehze nie sú v najlepšej forme

Trio šampiónov z Bostonského Majoru sa dalo späť dokopy a k nim sa pridali vychádzajúce hviezdy. Stále však nedokázali naplniť potenciál, ktorý je do nich vkladaný. O kvalite hráčov sa nedá pochybovať, no aj tak im zatiaľ stále chýba kľúč, ktorý by priniesol do ich tábora trofeje.

Stewie2k a jeho partia sú zdatní strelci a preto ich netreba podceňovať. Zápasy s nimi nebudú prechádzka ružovou záhradou. Napriek tomu by mali byť povinnosťou pre tímy pomýšľajúce na postup. Práve tieto stretnutia nám pravdepodobne zamiešajú postupové karty najviac.

stewie2k

Stewie2K Source: ESL
AGO
  • do tímu prišli mwlky a ultimate
  • stavaný do pozície outsidera skupiny

Poľská zostava má za sebou neúspešne obdobie, kedy sa im podarilo vyhrať iba jeden zápas. Po odchode MhLa do MOUZ NXT sa Poliakom prestalo dariť a snažia sa tak vrátiť do víťazných koľají z minulého roka. To bude náročná úloha medzi ostatnými menami z tejto skupiny.

Od tímu AGO sa neočakáva žiadne prekvapenie. Mali by napodobniť osud Looking for Org a prípadne miestami ukradnúť jednu dve mapy. Boj o postupové miesta by mal byť pre Furlana a spol utópiou.

Zdroj titulenj fotografie: Facebook/Heroic

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.