Entropiq podpisujú d0diho, forji končí kariéru trénera

  • Sebastián Soroka
  • 05. 02. 2021 15:10

Koniec v tíme pre Mateja "forji" Kmiťa a nová výzva pre Jozefa "d0di" Kissa. Aj takto by sa dala opísať trénerská výmena v Entropiq, ktorá nie je rozhodne žiadnym prekvapením. Zmenu trénerov sme mohli na herných serveroch pozorovať dlhšiu dobu, avšak až dnes došlo k oficiálnemu oznámeniu zo strany oboch zúčastnených a organizácie.

Entropiq už v minulom roku skúšali zlanáriť do svojich služieb slovenskú legendu Michala "KETUBOR" Csontoša. K dohode ale nedošlo a KETUBOR sa následne stal trénerom SINNERS. Pozornosť sa tak obrátila na tiež veľmi skúseného Jozefa "d0di" Kissa, ktorý v minulom roku trénoval BRUTE a Sampi. D0diho angažovanie následne nabralo reálnu podobu a po nie práve najúspešnejšom roku 2020 ho čaká úloha vytvoriť z Entropiq tím, ktorý by dominoval na domácich turnajoch tak ako v minulom roku SINNERS. Nutne tiež dodať, že Entropiq sa tento rok posilnili aj o Josefa "MoriiSko" Maurenca.

Zaujímavosťou je, že čo sa týka domácich turnajov, tak d0di ešte nikdy nezískal so svojimi zverencami zlato. Viackrát mal celkový triumf na dosah ruky, avšak koncovka finálového zápasu vždy išla v jeho neprospech. Najviac v pamäti istotne rezonuje finále Hitpoint Finals 13 (rok 2017) medzi jeho Majestic Lions a tímom eEriness.

Na druhú stranu čerstvo pečený trénerský "dôchodca" forji sa už trofeje z domácej scény dočkal a to hneď niekoľkokrát. Vo svojej trénerskej histórii ma na konte titul z MČR 2019 alebo COOL Ligy. Rolu coacha si okrem Entropiq vyskúšal aj v eSube, BRUTE, eXtatus, Majestic Lions, Marvo Esports a v ďalších tímoch z CZ/SK scény. Trénovaniu je ale pre tento moment koniec!

Ja aj naďalej v Entropiq ostávam a s tým prichádza obrovské rozhodnutie. Po piatich rokoch som sa rozhodol ukončiť svoju trénerskú kariéru! Chcem sa týmto poďakovať všetkým, s ktorými som mal možnosť spolupracovať a navzájom si odovzdať skúsenosti. Zažil som mnoho skvelých momentov a už navždy mi ostanú krásne spomienky z mnohých turnajov, teraz je však čas posunúť sa ďalej a prenechať miesto iným“, píše forji na svojej sociálnej sieti.

Okrem toho nezabudol rodák z Košíc poďakovať fanúšikom a ľuďom, s ktorými mal možnosť absolvovať túto životnú etapu. Ako sám povedal, z esport sveta neodchádza a naďalej bude súčasťou organizácie Entropiq.

Zostava Entropiq vyzerá nasledovne:

Michal "leckr" Kadlíček
Filip "AJTT" Dolenský
Lukáš "capseN" Koláčný
Jan "HONES" Urválek
Josef "MoriiSko" Maurenc

Jozef "d0di" Kiss

D0di sa opät ocitne v jednom tíme s capseNom

D0di sa opät ocitne v jednom tíme s capseNom Photo by d0di (fanpage)

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.