Entropiq otvárajú na medzinárodný deň žien dvere do ženskej CS:GO scény! Privítajte Entropiq Queens

  • Sebastián Soroka
  • 08. 03. 2022 17:45

Predná česká organizácia Entropiq so sídlom v Prahe sa v priebehu posledných dní rozhodla rozrásť o ďalšie dve tímy na poli Counter-Strike scény. Po založení juniorského programu Entropiq Future prichádza organizácia aj s projektom Entropiq Queens, teda so zostavou tvorenú čisto zo žien.

Entropiq nabrali do svojich radov päť ženských hráčok z Poľska. Reprezentantky nežného pohlavia budú mať vo svojich radoch aj trénera Michala „misioREX“ Antosza. Väčšina zostavy podľa slov organizácie už spolu hrá viac ako rok a pol.

Angažmá polských děvčat je z našeho pohledu naprosto logický a správný krok. CS:GO stále vnímáme jako jeden z nejpopulárnějších herních titulů současnosti a jsme velmi rádi, že můžeme v našich řadách přivítat již čtvrtý tým nestárnoucí FPS střílečky od amerického softwarového gigantu Valve, uvádza vo svojom vyjadrení Daniel Kloud, CEO Entropiq.

O ženský esport rastie v poslednom období záujem. Napríklad spoločnosť ESL spustili svoj vlastný program pod názvom ESL Impact, ktorý podporila dotáciami vo výške $500 000. V praxi to znamená, že investori začali podporovať turnaje s čisto ženským zložením. Nežné pohlavie tak má dvere do veľkého esportu otvorené viac ako inokedy predtým.

Je zřejmé, že jsme se rozhodli vstoupit do ženského CS:GO právě díky zmiňovanému ESL Impact. V celé této dlouhé sezóně dámy čeká spousta zajímavých turnajů, kde naším cílem je kvalifikovat se na tři hlavní offline eventy – League Finals DreamHack Dallas, DreamHack Valencia a League Finals DreamHack Winter,” dodává Pavel Klaban, gaming director Entropiqu.

Uvidíme teda ako sa bude Entropiq Queens dariť a či naplnia ciele, ktoré si s organizáciou predsavzali. Jedno je ale isté. Entropiq spomedzi tuzemských organizácii ako prví nabehli na rastúci trend. Debut v nových farbách si poľské hráčky odbijú už dnes, 8.3 v kvalifikácii na ESL Impact League Season 1.

Zloženie Entropiq Queens vyzerá nasledovne:

Aleksandra „Olkaa“ Janiszewska
Martyna „Leti“ Owsik
Agata „Ailie“ Serafin
Aleksandra „Nessi“ Kotowicz
Paulina „pavlla“ Bucholc

Michal „misioREX“ Antosz - tréner

Zdroj titulnej fotografie: Entropiq

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.