Entropiq dobývajú poľskú online scénu, vyhrávajú Polish Esport Cup!

  • Sebastián Soroka
  • 09. 11. 2020 00:00

Počas uplynulého víkendu sa nám na poli medzinárodného cska odohrala už druhá sezóna Polish Esport Cupu. Medzi ôsmimi zúčastnenými tímami sme našli aj českú stopu v podobe tímu Entropiq. Práve českí borci sa nakoniec tešili z celkovo víťazstva a zisku 2600€.

Jednoduchá cesta za ziskom titulu to teda rozhodne nebola. Celkovo museli Entropiq zvládnuť vyhrať až tri BO3 série. Zápasová šnúra sa vyšplhala až na najvyššiu hodnotu a to 9 máp. Účastníkom tohtoročných MČR sa najprv do cesty postavili ruskí hráči z tímu GROND. Z napínavej BO3 série dvoch slovanských národov vzišiel ako víťaz ten český.

Podobný zápas prinieslo aj semifinále proti poľským Gaminate. Entropiq si po prvej vyhranej mape získali na svoju stranu psychickú výhodu, ktorá im zaručovala istotu tretej mapy. Rovnako ako v predchádzajúcom zápase aj v boji o finálovú účasť sme sa dočkali plného počtu máp a opäť s úspešnejším koncom pre forjiho zverencov.

Zlatú bodku za celým turnajom dalo finále proti tímu Pompa. Napätie by sa na prvých dvoch mapách dalo krájať. Boli sme totiž svedkami niekoľkých predlžení, na druhej mape sme dokonca videli až skóre 25:21 v prospech Entropiq. Zrejme takáto mapa plná adrenalínu im dala potrebné sebavedomie na rozhodujúci duel, kde svojho súpera prevalcovali pomerom 16:3. Pred blížiacim sa MČR je to pre tento tím veľká dávka potrebnej sebadôvery. Či dokážu hráči zamiešať kartami v boji o prestížny titul sa dozvieme o niekoľko dní, ich forma ale začína postupne gradovať.

Photo by Entropiq

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.