ENCE v rozklade, Sergej na benchi

  • Martin Bukovský
  • 17. 11. 2020 12:10

Fínsky tím ENCE opäť raz musí riešiť trable so zostavou. Ďalšiu ranu im udelila mladučká 18-ročná hviezda Jere "segej" Salo. Ten sa po 2,5 roku pôsobenia v základnej zostave, presúva na lavičku. Nahardí ho 19-ročný Tuomas "SADDYX" Louhimaa.

Jedným z dôvodov prečo si 13. najlepší hráč za rok 2019 Sergej sadá na lavičku je nedostatok motivácie. Iba 18-ročný Fín sa rozhodol dať si pauzu s profesionálnym hraním a splniť si svoju vojenskú povinnosť. Začiatkom roka 2021 sa pripája k Fínskej armáde a ako 80% mladých Fínov absolvuje vojenský tréning. Tento tréning trvá od 165 do 347 dní, čo môže byť v kariére mladého sergeja osudné.

Nedostatok motivácie sa ale prejavil na jeho štatistikách. Za posledné 3 mesiace jeho K/D bolo v negatívnych číslach s priemerom 0,84. To vo veľkom ovplyvnilo aj výsledky fínskeho celku, ktoré tiež nie sú najlepšie za posledné obdobie. Preto sa po vzájomnej dohode rozhodli sergeja posadiť na lavičku.

Je to ďalšia zmena v krátkom období. Po odchode ⁠Aeriala na základe syndrómu vyhorenia si pomerne rýchlo našli náhradu v HAVU a podpísali dvojročný kontrakt s Joonasom "⁠doto⁠" Forssom a novým trénerom Eetu "⁠sAw⁠" Sahom. Dnes musia opäť hľadať nového hráča. Na dočasné obdobie sa ním stáva Tuomas "SADDYX" Louhimaa z ďalšieho fínskeho tímu SJ. SADDYX bol základným kameňom SJ od marca 2018, no chopil sa situácie a zobral ponuku od najlepšieho Suomi celku. Novú zostavu ENCE budeme môcť uvidieť na DreamHack Masters November, ktorý štartuje už o 13 dní.

Zostava ENCE:
Aleksi "⁠allu⁠" Jalli
Miikka "⁠suNny⁠" Kemppi
Elias "⁠Jamppi⁠" Olkkonen
Joonas "⁠doto⁠" Forss
Tuomas "⁠SADDYX⁠" Louhimaa - na hosťovaní z SJ Gaming

Eetu "⁠sAw⁠" Saha - tréner
Jere "⁠sergej⁠" Salo - lavička
Jani "⁠Aerial⁠" Jussila - lavička

Dokáže sa sergej po ročnej pauze vrátiť na vrchol? Photo by ENCE

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.