ENCE idú po stopách Astralis, Jamppi 6.členom zostavy

  • Sebastián Soroka
  • 21. 04. 2020 17:52

Fínsky celok ENCE ide po stopách svojich niekdajších veľkých rivalov, tímu Astralis a podpísujú 6.člena zostavy. Tým členom nie je nikto iný než fínský mladík Elias "Jamppi" Olkkonen.

ENCE sa už od berlínskeho majoru potácajú so zlými hernými výsledkami, v ktorých príčinu môžeme hľadať v rotácii zostavy, ktorej výsledkom bolo odchod IGL tímu, AleksiB. Prázdne miesto pripadlo bývalému hráčovi tímu mousesports, Sunnymu. ENCE sa od tohto momentu začali herne prepadať na hlbšie a hlbšie dno a až na pár výnimiek nepredviedli takmer nič. Bolo už teda otázka času, kedy príde v ich tíme k požadovanej zmene. Zmena prichádza s dnešným dňom, no nie je to taká zmena, ako si väčšina predstavovala. Do tímu síce prichádza nový hráč, ale von z neho už nejde nikto. ENCE si zjavne prebrali inšpiráciu od dánskych Astralis a skúšajú rovnaký systém fungovania.

Hráč Jamppi je kapitola sama o sebe. 18-ročný mladík, ktorý urobil v posledných týždňoch veľký rozruch svojou žalobou na spoločnosť Valve, v ktorej požaduje, aby mu bol jeho doživotný ban na major turnaje zrušený. Avšak tento zákaz mu nebráni v tom, aby sa nemohol prezentovať na turnajoch, ktoré už nie sú v kompetencii Valve. Viac o tejto kauze si môžete prečitať tu . Jamppi by sa mal v zostave striedať so Samim "xseveN" Laasanenom . ENCE čaká veľká výzva. Lepšie výsledky potrebujú ako soľ. V rankingu od portála HLTV.org ich dokonca predbehli ich krajania z tímu HAVU, čo znamená, že Allu a spol. už ani nie sú najlepší fínský tím. Také niečo tu od sformovania ich zostavy v roku 2018 ešte nebolo.

Vyjadrenie generalného manažéra organizácie ENCE, Niklasa Ojalainena:

“ Naše výsledky boli veľmi sklamaním, takže bolo potrebné uskutočniť zmeny. Podpísanie Eliasa do tímu bolo príležitosťou, ktorú sme nemohli prepásnúť, zaslúži si dostať možnosť predviesť svoj talent celému svetu. “

Zostava ENCE vyzerá nasledovne:
Aleksi "allu" Jalli
Jere "sergej" Salo
Jani "Aerial" Jussila
Sami "xseveN" Laasanen
Miikka "suNny" Kemppi
Elias "Jamppi" Olkkonen

Slaava "Twista" Räsänen (coach)

Vrátia sa ENCE späť na vrchol? Photo by BLAST Premier

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.