ElectroNic by sa mohol stať novým kapitánom NaVi, hovorí sa aj o príchode bustera

  • Sebastián Soroka
  • 31. 05. 2022 20:45

Natus Vincere aktívne hľadajú náhradu za vyhodeného Kirilla "Boombl4" Mikhailova. Jeho rolu by mohla prevziať jedna z dlhodobých stálic žlto-čierneho tímu.

Podľa doterajších vyjadrení COO organizácie, Alexeya "xaoc" Kucherov by sa novým in-game leadrom (kapitánom) mohol stať Denis "electroNic" Sharipov, ktorý doteraz pôsobil prevažne na pozícii riflera a bol tak povediac "bratom" v zbroji pre svojho kolegu Oleksandra "S1mple" Kostylieva, s ktorým vytváral nebezpečnú dvojicu smerom k ofenzíve.

Kucherov zároveň vyvrátil, že by mal celok NaVi posilniť lotyšský mladík Mareks "YEKINDAR" Galinskis. Ten sa po benchi vo Virtus.pro stal jednou z najžiadanejších rýb na prestupovom trhu. NaVi však s istotou nebudú jeho ďalším pôsobiskom.

Ukrajinská organizácia so sídlom v Kyjeve má však na zozname potenciálnych posíl jeho bývalého spoluhráča, Timura "buster" Talepova. Ten je ale rovnako ako YEKINDAR stále zmluvne viazaný s organizáciou Virtus.pro, kde sa nachádza na lavičke náhradníkov.

Práve trvajúci kontrakt robí pri jeho prestupe do NaVi problém. Vzhľadom na terajší vojnový konflikt na Ukrajine, odmietajú Natus Vincere viesť s ruskou organizáciou Virtus.pro rokovania o busterovom prestupe. Jedinou šancou na to, aby sa kazašský hráč upísal službám NaVi je to, že sa mu s jeho terajším zamestnávateľom podarí rozviazať zmluvu.

K danej situácii sa už prostredníctvom portálu dexerto.com vyjadril aj manažment Virtus.pro. „Všetci naši CS:GO hráči majú uzavreté dlhodobé kontrakty. Nikto z nich nemôže odísť, pokiaľ nebudú vyplatení (inou organizáciou - pozn.red.)“, znie ich jednoznačné stanovisko.

NaVi tak už možno majú vybraného nového in-game leadera, avšak stále nemajú plne dotvorenú zostavu. Boombl4 bol presunutý na lavičku náhradníkov len pred pár dňami. Dôvodom má byť ohrozená reputácia organizácie. Súvisieť by to malo s tým, že sa odmietal presťahovať z Ruska, respektíve s tým, že jeho blízka osoba (manželka) podporuje ruskú inváziu na Ukrajinu.

Nová zostava Natus Vincere by mohla vyzerať nasledovne:

Denis "electroNic" Sharipov (IGL - kapitán)
Oleksandr "S1mple" Kostyliev
Valeriy "b1t" Vakhovskiy
Ilya "Perfecto" Zalutskiy
Timur "buster" Talepov

Andrey "B1ad3" Gorodenskiy - tréner

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Dočká sa buster prestupu do NaVi?

Dočká sa buster prestupu do NaVi? Source: ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.