Eclot Gaming ukončujú spoluprácu so svojou zostavou

  • Sebastián Soroka
  • 02. 01. 2021 22:35

Trvalo to 2 roky. Bol to príbeh podceňovaného tímu, ktorý však na vrcholových turnajoch častokrát dosiahol lepšie výsledky ako samotní favoriti. Reč je o dnes už bývalej zostave Eclot Gaming. O tej zostave, ktorá napriek všetkým predpokladom získala striebro na Mistrovství ČR v PC hrách 2019 alebo zlato z minuloročných Majstrovstiev Slovenskej republiky.

Začalo sa to v roku 2018 príchodom Víta "noobiq" Pohlota a Filipa "K1-FiDa" Dvořaka do organizácie. Práve títo dvaja hráči položili základy tímu, ktorý postupom času zaznamenal výrazne úspechy. Neskôr sa k nim pridali aj Adam "ZEDc" Bartko a Milan "RKO" Kohút. Achilovou pätou bol piaty hráč, ktorý sa vždy zvykol meniť, avšak jadro tímu ostávalo pokope. Neskuteční držáci a výjimeční střelci. Kluci drželi dlouhodobé a stabilní výkony, a díky nim neustále rozšiřovali naši sbírku kovů a trofejí, znie z úst vedenia organizácie.

Ako už bolo spomenuté, mnohí pasovali týchto hráčov do roli outsiderov a to aj napriek výsledkom, ktoré by rozhodne nemali byť opomenuté. Už prvý väčší záblesk prišiel na Quietus Day 2019, vtedy ešte s Lukášom "vergiL" Majerikom v zostave. Eclot si v konkurencii tímov ako eSuba, či Dark Tigers odniesli celkové prvenstvo. Nasledovalo famózne striebo na Mistrovství ČR v PC hrách, po ktorom sa s tímom rozlúčil Martin "bery" Beránek, ktorý ešte predtým nahradil už spomenutého vergiLa.

Do roku 2020 vstúpili Eclot s rovnakou štvoricou s akou odštartovali ten minulý. Miesto na pozícii piateho hráča vtedy pripadlo Tomášovi "zyored" Cvanigovi. Chlieb sa ale začal lámať v lete, kedy sa okrem zyoreda zo zostavy odtrhol aj Milan "RKO" Kohút. Tím ale posilnili kvalitní mladíci z eEriness, Jurij "Fizarezi" Andrijčuk a Jozef "MoriiSko" Maurenc. S týmito hráčmi ešte dohrali Eclot sezónu 2020 a ukoristili si triumf na Majstrovstvách Slovenskej republiky a druhý rok po sebe sa dostali medzi elitnú štvoricu v rámci Mistrovství ČR v PC hrách.

Zlatá bodka za jednou veľkou érou prišla na turnaji Uniza Masters, ktorý už ale nedisponoval tak nabitou konkurenciou ako tomu bolo na predchádzajúcich eventoch. Každopádne Eclot si rešpekt a uznanie rozhodne zaslúžia. Tento celok aj napriek viacerým problémom dokazoval, že súdržnosť tímu je možná aj na našej scéne. A úspechy, ktoré hráči dosiahli boli viac než chvályhodné, najmä v tomto roku, kedy dokázali viackrát poraziť alebo odohrať vyrovnanú partiu proti full-time zostavám.

Čo bude so zvyšnými hráčmi ďalej zatiaľ nebolo oficiálne oznámené. No ZEDc s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví v Dark Tigers a o noobiqovi sa šuškalo, že by mohol posilniť Team Sampi. Taký MoriiSko sa stal v minulom roku objavom roku a preukázal výnimočný play-style, s ktorým by sa nemal mať problém uchytiť v inom tíme. Zatiaľ je ale budúcnosť všetkých vo hviezdach.

Druhé miesto - MČR 2019 Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.