Eclot Gaming opúšťa RKO

  • Sebastián Soroka
  • 07. 07. 2020 19:15

Nič netrvá večne a to platí aj o spojení Eclot Gaming + Milan "RKO" Kohút. Dnes totiž došlo k ukončeniu ich vzájomnej spolupráce. Eclot Gaming tak opúšťa človek, ktorý bol súčasťou tímu viac ako rok a pol.

RKO za svoje pôsobenie v Eclote zožal nejeden úspech. Bol stabilným článkom zostavy a podával výkony hodné tohto mena. Stál pri budovaní brandu a aj vďaka nemu radíme tento tím medzi popredné celky domácej scény. Počas jeho pôsobenia prišlo aj k viacerým sklamaniam. Skvelým príkladom je situácia okolo jeho bývalého spoluhráča Alexa "wapo" Kľučku, ktorému bol preukázaný pokus o kúpenie zápasu. Za toto bol neskôr pokutovaný dvojročným banom. Počas RKOvho pôsobenia, ale prevažovali v Eclote najmä radostné momenty. Aj vďaka tomu bol súčasťou jednej zostavy tak dlhú dobu.

RKO počas MČR 2019 Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Spomeňme si na minuloročná LAN akciu Quietus Day, na ktorej tím Eclot trochu prekvapivo pozdvihol pohár nad svoje hlavy. Quietus Day bol jeden z ďalších veľkých triumfov v histórii organizácie. Po tejto lanke tím opustil Lukáš "vergil" Majerik. Vergil a jeho skúsenosti sa síce vždy hodia, ale Eclot to na kolená rozhodne nepoložilo. Zažili totiž úspešne ťaženie na online serveroch. Najprv ecloťáci urvali delené tretie miesto v turnaji Alienwere Game arena a odniesli si $1,000. Neskôr sa dokázali kvalifikovať aj na Tiger Masters S5, kde si vybojovali bronzové medaile. Na brnenskom MČR zavreli po strieborných medailách ústa všetkým kritikom a dali najavo, že ich netreba podceňovať. Svoje úspešný rok zakončil RKO tretím miestom z ESL Nationals, postup na LAN finále mu pritom unikol len o vlások.

V roku 2020 už kvôli pandémii COVID-19 nebola možnosť sa zúčastniť offline eventu. RKO tak opúšťa tím bez rozlúčky na LAN akcii. Bola to však na našu scénu pomerne dlhá a taktiež aj úspešná cesta. Kto nahradí jeho miesto v zostave zatiaľ známe nie je. Pred niekoľkými dňami ale organizácia eErinness vyhlásila, že jej dvaja hráči prechádzajú k Eclotu, konkrétne mena síce nepadli, ale podľa dostupných zdrojov by sa malo jednať o dvojicu Fizarezi-Moriisko. Čas ukáže, či RKA nahradí niekto z tejto dvojice.

Zostava Eclot Gaming vyzerá momentálne takto:
Adam "ZEDc" Bartko
Vít "noobiq" Pohlot
Filip "K1-FiDa" Dvořák
Tomáš "Mix" Bilík

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.