Dubajský turnaj sa stal korisťou NIP, MOUZ s frozenom končia druhí

  • Sebastián Soroka
  • 11. 06. 2022 22:00

Global Esports Tour v Dubaji pozná svojho šampióna! Triumf na exotickom mieste a 100 tisíc amerických dolárov k tomu si napokon zabezpečil predturnajový favorit - Ninjas in Pyjamas (NIP). Vo finále si švédski hráči poradili s tímom MOUZ.

Ninjas in Pyjamas vs MOUZ 2:1 (11:16, 16:11, 16:8)

Do zápasu vstúpili lepšie myšiaci, keď sa po prvej mape ujali vedenia. Svetová sedmička však v druhom dejstve využila svoj map-pick a zápas poslala do rozhodujúcej tretej mapy. Tam sa však už MOUZ spoločne s Davidom "frozen" Čerňanským len márne zmáhali na odpor. Švédi ich prevalcovali pomerom 16:8 a mohli tak oslavovať zaslúžený titul.

Nanešťastie, finále poznačila covidová situácia. NIP sa museli zaobísť bez priamej podpory svojho trénera Daniela "djL" Narancica, ktorý bol krátko pred zápasom pozitívne testovaný na koronavírus. Pred samotným eventom tiež musela švédska zostava učiniť nežiadúce zmeny. Kapitána tímu Hampusa "hampus" Posera trápia zdravotné problémy, jeho miesto zaujal 18-ročný Erik "ztr" Gustafsson, ktorý je súčasťou juniorského programu Young Ninjas.

Niektorí hráči MOUZ ostali taktiež v izolácii, nakoľko zrejme prišli do priameho kontaktu s nakazenou osobou. Na pódiu tak reprezentovali nemeckú organizáciu MOUZ iba dvaja hráči + tréner.

Konečné turnajové poradie

1.miesto + $100,000 : Ninjas in Pyjamas
2.miesto + $50,000: MOUZ
3-4.miesto + $25,000 (pre každý tím): OG, Movistars Riders
5-8.miesto + $12,500 (pre každý tím): Falcons, NASR, TYLOO, Complexity

Hráči Ninjas in Pyjamas si zabezpečili prvý LAN titul od októbra 2021

Hráči Ninjas in Pyjamas si zabezpečili prvý LAN titul od októbra 2021 Source: PGL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.