Veľký zlom pre SINNERS, Entropiq neuspeli

  • Sebastián Soroka
  • 04. 11. 2020 21:45

Otvorená kvalifikácia na turnaj DreamHack Masters Winter 2020 priniesla veľkú radosť v našich končinách. Medzi šestnástku najlepších totiž prekĺzli až 3 domáce tímy, menovite eSuba, Entropiq a SINNERS. Práve SINNERS obstáli z tuzemskej trojky najlepšie, keď si zaistili postup až do closed kvalifikácie, ktorá odštartuje už zajtra!

Zatiaľ čo modrá krev skončila v open kvalde „iba“ medzi šestnástkou najlepších, ich domáci rivalom sa darilo o čosi lepšie. Entropiq však aj napriek hrdinskému výkonu ostali pred bránami uzatvorenej kvalifikácie. Ich nádeje zničil 61. tím svetového rebríčka od HLTV, c0ntact gaming, kde nájdeme aj niekdajšiu hviezdu tímu Heroic, Snappiho. Ich rozhodujúci zápas sa niesol vo vyrovnanom duchu, keď obe mapy skončili 16:14 v prospech európskeho mixu.

Šťastena sa ale konečne usmiala na „hriešnikov“. Tí sa konečne zbavili smoly, ktorá ich sprevádzala takmer počas každej kvalifikácie. V posledných dvoch zápasoch si postup zabezpečili cez kazašských K23 a rumunských Nexus Gaming. K postupu do hlavného turnaja im treba vyhrať ešte dve zápasy. Ich najbližší súper zatiaľ nebol vyžrebovaný, avšak predpokladaný začiatok zápasu je podľa stránky liqupedia.net, zajtra o 18:00. V tom čase by mal ale český tím čakať otvárací zápas playoff ESEA Advanced proti Izako Boars. Uvidíme ako sa nakoniec celá situácia vyrieši a ako sa k tomu celému postavia organizátori. Očakáva sa však preloženie ESEA zápasu, respektíve uprednostnenie kvalifikácie na DreamHack.

Každopádne beastik a spol. by si vďaka prípadnému postupu do hlavného turnaja DreamHack Winter zaistili zápasy proti svetovej špičke. Turnaja s celkovým prizepoolom $150,000 sa totiž zúčastnia legendárny Astralis, americký Liquid alebo európsky super celok FaZe Clan. Českí hráči, tak majú dozaista obrovskú motiváciu prebojovať sa až na záverečný turnaj.

ZEDKO môže dosiahnúť ďalší veľký miľník vo svojej kariére Photo by SINNERS

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.