DreamHack Masters Springs: Ďalšia bitka medzi Gambit a Heroic, Astralis už bez devica

  • Sebastián Soroka
  • 28. 04. 2021 20:30

Ďalší turnaj v podaní DreamHacku, ktorý štartuje už zajtra (29.4.2021), ponúkne celkový prizepool vo výške $250,000. Vzhľadom na prestíž a zúčastnené tímy sa javí tento event ako ideálny kandidát na rozlúštenie viacerých otázok. Nasledujúce dni totiž veľa napovedia o nedávnych zmenách na svetovej scéne, ale tiež aj o konzistencii jednotlivých tímov. Na čo konkrétne sa môžeme tešiť? Pripravili sme si výber niekoľkých príbehov, ktoré sa oplatí sledovať.

Gambit vs Heroic

Kto by to ešte pred rokom a pár mesiacmi povedal, že o prvé miesto vo svetom rebríčku sa budú biť práve tieto dva celky? Dáni prekonali svojich konkurentov vo finále ESL Pro League S13, nestačili však na nich v boji o miesto na turnaji BLAST Premier Spring Final 2021. Tímy sa de facto nachádzajú na opačnej strane turnajového pavúka, nakoľko sú v dvoch rozdielnych skupinách. Ak teda predvedú dobrú hru, je veľká pravdepodobnosť, že vo finále si to rozdajú práve oni.

Astralis bez devica

Písal sa záver roka 2017, kedy sa Astralis museli vysporiadať s absenciou ich dlhoročného ťahúňa. Nicolaia "device" Reedtza vtedy trápili zdravotné problémy. Išlo však iba o dočasnú stratu, no na výsledkoch tímu sa to prejavilo prakticky okamžite.

Device šokoval celý CSkový svet, keď podpísal zmluvu s NiP a pre Astralis to je dozaista obrovská strata. 25-ročný Dán patrí medzi najlepších a najkonzistentnejších hráčov sveta. Všetkých teda pochopiteľne zaujíma akú hru dokážu 4-násobní major šampióni predviesť bez neho. Lucas "Bubzkij" Andersen je rozhodne talentovaný hráč, no v súčasnej dobe nedokáže Astralis ponúknuť toľko ako jeho predchodca. Škandinávci okrem toho nemajú hráča, ktorý by sa primárne zameriaval na zbraň AWP.

Xyp9xa a dupreeho čaká prvý turnaj bez ich dlhoročného spoluhráča Photo by HLTV.org

Vitality s novým hráčom

Za posledné týždne sa o veľký šok nepostaral iba device jeho odchodom z Astralis, ale aj Vitality, ktorí sa rozhodli posadiť na lavičku náhradníkov Cédriaca "RpK" Guipouya a dať šancu 22-ročnému Jaysonovi "Kyojin " Nguyen Van . Pre Francúzov pôjde o premiéru s novým hráčom v zostave. Čo čakať? Na návrat do starých a víťazných koľají je pri debutovom turnaji ešte priskoro pomýšľať, avšak postup zo skupiny by mal byť pre hráčov z krajiny Galského kohúta prioritou.

Zmŕtvychvstanie NaVi?

Ešte prednedávnom boli NaVi svetová jednotka so skvelou predispozíciou ovládnuť online éru v roku 2021. CIS tím na čele s Aleksandrom "S1mple" Kostylievom sa ale ponoril do menšej krízy a aktuálne okupuje "až" 5.miesto vo svetovom rebríčku. Po zbabranej ESL Pro League majú NaVi čo naprávať. Oficiálny zápas nehrali takmer mesiac a mali tak dostatok času na poriadny tréning. Práve na DreamHacku budú mať príležitosť ukázať, či v nich stále drieme oheň šampiónov.

Ako sa bude dariť NaVi? Photo by HLTV.org

Vytrhnú sa mousesports a FaZe z hernej biedy?

Tímy, ktoré pred korona-krízou kraľovali CSkovému svetu. Za posledný rok sa ale toho veľmi veľa udialo aj v samotných štruktúrach zostáv a to výrazne ovplyvnilo ich výsledky. Časy kedy Niko žiaril vo farbách FaZe alebo keď boli frozen a spol. v životnej forme sú dávno preč. Obe európske celky prešli radikálnymi zmenami, avšak sladkého ovocia sa zatiaľ nedočkal ani jeden z nich. Ak na DreamHacku nezabodujú, bude ich pravdepodobne čakať ďalší prepad vo svetovom rebríčku. Obom reálne hrozí vypadnutie z TOP20, čo minimálne pre tím FaZe Clan, ktorý je nabitý tými najzvučnejšími menami z rôznych regiónov sveta, nebola vôbec dobrá vizitka.

Systém turnaja:
  • Dve skupiny po 8 tímov
  • Prvé zápasy sú BO1, zvyšok budú BO3 série
  • Prvé tri tímy zo skupiny sa kvalifikujú do playoff
  • Víťaz skupiny si zaisti miesto v semifinále
  • Tím ktorý skončí v skupine A na druhom mieste si zahrá vo štvrťfinále proti tímu, ktorý skončí v skupine B na mieste treťom a opačne
  • Turnaj trvá od 29.4.2021 do 9.5.2021

Víťazi minuloročných online turnajov od DreamHacku Photo by facebook/DreamHackCSGO

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.