DreamHack Open Anaheim : V Anaheime dominovali domáci miláčikovia

  • Sebastián Soroka
  • 24. 02. 2020 17:15

Kalifornský Anaheim privítal osmičku tímov, ktoré túžili po zisku titulu šampiónov a postupe na prestížny DreamHack Masters v Jonkopingu. Štyri tímy sa museli na turnaj prebojovať skrz regionálne kvalifikácie, druhá štvorka zase obdržala priamu pozvánku. Tímy boli ako zvyčajne rozdelené do dvoch skupín, z ktorých dvaja postupovali do playoff.

DreamHack Open zavítal do Anaheimu po prvýkrát. Photo by DreamHack

Skupina A

Zloženie: Endpoint, forZe, North, FURIA

Prekvapenia sme sa v tejto skupine nedočkali. Favorizovaný North sa aj napriek mierným problémom, dokázali predrať do playoff z druhého miesta. Lepšie na tom boli už iba Brazilci z Furie. Trochu sklamaním bol možno výkon druhého nasadeného tímu, forZe. Tí si na svoje konto neprepísali ani bod a na turnaji obsadili jedno z posledných miest. Po miestenke do playoff pokukovali najväčší outsidery turnaja, Briti z tímu Endpoint. Tí však nakoniec skončili na lopate už spomínaných Dánov z tímu North.

Brazilská FURIA dokázala ovládnuť skupinu A. Photo by DreamHack

Skupina B

Zloženie: ENCE, Complexity, Gen.G, MIBR

V tejto skupine striedalo sklamanie ďalšie sklamanie. Fínsky celok ENCE vyhorel v skupinách ako fakľa a naďalej tak potvrdzuje, že výmena -AleksiB/+Sunny bola veľká chyba. Ani MIBR už nie sú to čo kedysi. Aj keď sa po príchode meyerna začalo hovoriť o lepších časoch, zatiaľ to tak nevyzerá. Fallen a jeho banda ostali pred bránami playoff. Postupové priečky si tak uchamatli Complexity a Gen.G.

Fallena a TACA čaká k návratu medzi elitu poriadny kus roboty. Photo by DreamHack

Semifinále

Zápas #1 Gen.G - North Esports 2:0 (16:13, 16:14)

Obidva tieto celky disponovali skúsenými hráčmi a mladou krvou zároveň. Šťastie sa pre tento krát usmialo na reprezentantov americkej organizácie. Po dvoch napínavých mapách si zaistili finálovú miestenku.

Zápas #2 Furia Esports - Complexity 2:1 (11:16, 16:11, 16:14)

Veľmi tesný zápas prinieslo aj druhé semifinále. Mladík yuurih ale potvrdil svoju mládežníckú dravosť a so 70 fragmi mal práve on veľkú zásluhu na postupe svojho celku. Mixovaná zostava príslušníkov USA a európskych krajín sa musela uspokojiť s deleným tretím miestom.

Sklamaný Aizy po prehranom semifinále. Photo by DreamHack

Finále

Pre každý domáci tím je veľká motivácia vyhrať turnaj na svojej pôde. Oslavovať so svojimi fanúšikmi je častokrát pocit na nezaplatenie. Tento osud postretol tím okolo autimatica, ktorý sa po dvoch mapách radoval z výhry. Gen.G si tak zaistili $50,000 prémiu a slot na blížiaci sa DreamHack Masters.

Hráči Gen.G po úspešnom finále. Photo by DreamHack

Zaujímavosti

Fact #1: Bntet si po prestupe z Tyloo pripisuje prvý vyhraný turnaj na medzinárodnej scéne.

Fact #2: Premiéru v tíme North si odbil Švédsky coach Jumpy.

Fact #3: ENCE ako najvyššie nasadený tím obsadili poslednú priečku.

Fact #4: Gen.G boli pred týmto turnajom na 51.mieste v rebríčku od HLTV.org.

Zdroj titulnej fotografie: DreamHack

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.