DreamHack Open Anaheim: Zaútočia ENCE na titul?

  • Sebastián Soroka
  • 20. 02. 2020 16:00

V poradí druhý tohtoročný DreamHack Open sa bude odohrávať za veľkou mlákou, v kalifornskom Anaheime. Turnaj sa formátom nebude nijako líšiť od jeho predchodcov. Znova v boji o $100,000 uvidíme 8 tímov rozdelených do dvoch skupín. Väčšia motivácia pre víťaza, podobne ako v Leipzigu, kde triumfoval nemecký BIG Clan, bude zaistený slot na DreamHack Masters vo švédskom Jönköpingu. Nutno dodať, že narozdiel od turnaja v Leipzigu, bude tento event postrádať hráča z našej scény.

Víťaz si okrem 50-tísicovej prémie a slotu na DreamHack Masters v Jonkopingu odnesie aj túto trofej. Photo by DreamHack

Skupina A

Zloženie: Endpoint, forZe, North, FURIA

Skupina A neprekypuje nabitými menami. V hre ale bude jeden tím, ktorý ma s turnajom tohto formátu obrovské skúsenosti. Reč je o North Esports, ktorý prednedávnom predstavili svojho nového coacha zo Švédska, Jumpyho. North je bezpochyby najväčším favoritom na výhru v tejto skupine. Radí sa tak aj medzi najväčších ašpirantov na celkový triumf. V tíme nájdeme skúsenosti, ale aj mladú krv. Dýchať na chrbát by im mala brazílska FURIA, spoločne s Rusmi z forZe. Pre Brazilcov pôjde o prvý LAN turnaj v novom roku. V tom predchádzajúcom urobili veľký pokrok a jeden čas boli dokonca považovaní za najlepší brazilský tím, keď dokázali podávať lepšie výkony ako Fallenova banda z MIBR.

Aj jediný zástupcovia CIS regiónu, forZe, ukázali minulý rok veľký potenciál. Pre tento rok sa tak od nich vyžadujú ešte lepšie výsledky. Víťazstvo na tomto turnaji by mohlo vyššie spomínaným tímom otvoriť dvere medzi absolútnu špičku, nakoľko si víťaz berie už spomínaný slot na veľkolepom DreamHack Masters. Za najväčšieho outsidera skupiny sú považovaní hráči tímu Endpoint. Ide o prevažne britský tím, ktorý sa na turnaj prebojovali cez kvalifikačný turnaj usporiadaný v ich krajine. Teraz už ale bude konkurencia oveľa väčšia. Avšak všetci vieme, aké dokáže byť csko nevyspytateľné a preto aj s týmto tímom treba rátať.

MSL sa pokúsi získať už svoj piaty titul z DreamHack Open turnaja. Photo by DreamHack

Skupina B

Zloženie: ENCE, Complexity, Gen.G, MIBR

Oveľa zaujímavejšia bude druhá skupina. Skupina nabitá veľkými menami, ktoré ale v poslednej dobe nepodávajú také výkony, ako kedysi. Najväčšia pozornosť sa uprie na ENCE. Fínsky celok hral približne pred rokom finále katowického majoru proti Astralis. Zároveň aj v tej dobe boli Fíni považovaní za tím, ktorý by mohol zosadiť Dánov z ich trónu. Časy sa ale zmenili a dnes ENCE so svojimi výkonmi medzi tier 1 tímy určite nespadajú. Tento turnaj je pre nich povinná jazda, ak si chcú po výmene -AleksiB/+Sunny aspoň z časti napraviť svoju povesť. Opačný prípad sú ale MIBR, ktorí si počas minulého roka prešli viacerými zmenami a po príchode mladíka meyerna to vyzerá tak, že by mohli chytiť druhý dych.

Spomenúť musíme aj ambicióznych Complexity, pre ktorých to bude v podstate domáci turnaj. Navyše tím okolo k0nfiga prednedávnom podal kvalitný výkon na Blast Premier Spring Series. Ich hlad po triumfe je tak o to väčší Posledným do partie je novo-zložený tím, ktorý si podobne ako mnohí iní odbijú svoju LAN premiéru. Reč je o Gen.G, ktorý disponuje menami ako autimatic, BnTeT či koosta. Práve od autimatica sa očakáva, že by mal byť ťahúňom svojho tímu. Nuž odhadovať priebeh a výsledok tejto skupiny je veľmi náročné. Každého postup, respektíve (ne) postup bude očakávaním a prekvapením zároveň.

Hráči Complexity sa pred dvoma týždňami predstavili na Blast Premier Spring Series, kde si zaistili postup na jarné finále. Photo by NextGen Tech, LLC

Koho sledovať?

KSCERATO (FURIA): Tento 20-ročný mladík bol jedným z objavov vlaňajšieho roka. KSCERATO dokonca útočil na umiestnenie v rebríčku top20 od HLTV.

ENCE: Od príchodu Sunnyho má tento fínsky celok neuspokojivé výsledky. Vzhľadom na mená v ich zostave by toto pre nich mala byť povinná jazda. Avšak už spomínaná výmena -AleksiB/+Sunny ukázala, že väčšie meno nutne nezaručuje úspech.

oBo (Complexity): 16-ročný pubertiak je veľkou nádejou NA scény. Vo svojom tíme sa môže oprieť o skúsenejších hráčov ako je RUSH či k0nfig. Navyše po dlhšej dobe si zahrá LAN event v domovskej krajine.

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia/StarLadder

Od KSCERATA sa v roku 2020 očakávajú veľké veci. Photo by StarLadder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.