SINNERS sa rozrastajú o CS:GO akadémiu!

  • Sebastián Soroka
  • 01. 08. 2022 18:05

Krídla českého CS:GO tímu Sinners sa rozrastajú o hráčsku akadémiu. Organizácia založená v roku 2020 sa rozhodla rozšíriť svoje pôsobenie na scéne o "B-tím".

Už dlhšiu dobu sa hovorilo o tom, že sa SINNERS rozhodnú pre stavbu svojej akadémie, z ktorej by v budúcnosti mohli vzísť hráči vhodní pre hlavnú CS:GO sekciu. Svoju víziu nakoniec zrealizovali do reálnych činov a dnes sa ich rady rozrástli o päticu talentovaných hráčov, ktorých povedie Blažej "Bajo" Madaj - okrem iného tiež analytik A-tímu. Práve bajo sa spoločne s Tomášom "tomkeejs" Tomkom podieľal na tvorbe finálnej päťky hráčov.

Akadémiu SINNERS bude reprezentovať Michal "FABULOUSSS" Gorecki, ktorý sa v minulosti zviditeľnil pôsobením pod tímami Online Visiong Gaming, DEFEATERS alebo Narcis. Po odchode Adama "NEOFRAG" Zouhara do tímu OG sa o ňom tiež uvažovalo ako o jeho nasledovníkovi. V tíme sa tiež nachádza bývalý hráč Dark Tigers, Tomáš "fino" Bebjak, ktorý sa ujme pozície snipera. Firepower by do tímu mali priniesť Roman "dreez" Čomor a Patrik "outex" Tomko. Prví menovaní bol kedysi členom Inside Games, outex hájil ešte donedávna farby Dark Tigers. IGL rolu prevezme Boris "Boro" Jánoš.

Celý proces tvorby juniorského programu urýchlil až odchod spomínaného Neofraga, ktorý dal Sinners pocítiť nielen absenciu najlepšieho hráča, ale aj situáciu na domácom trhu. „Plán rozšířit naše CS:GO řady o Academy sekci jsme měli v plánu už dlouho, ale úplně jsme nepospíchali. Až velmi vysoké ceny hráčů na československém trhu nás utvrdily v tom, že to bude do budoucna nutné, proto jsme ihned začali jednat. Hlavním cílem je vychovat hráče pro náš main tým, ale věříme, že se nám podaří vychovat i jedince, kteří to časem dotáhnou stejně daleko jako například NEOFRAG“, konštatuje tímový manažér, Tomáš "efron" Pechman.

Tvorba akadémie pre A-tím je už niekoľkoročným trendom aj na svetovej scéne. V posledných mesiacoch z toho ťaží najmä organizácia MOUZ, ktorá mohla v priebehu tohto roka povýšiť do hlavného tímu hneď dvoch svojich "odchovancov". V tuzemskom "rybníku" už s podobným projektom prišla eSuba, Entropiq, respektíve Enterprise Esports.

Atmosféra novovzniknutej akadémie je zatiaľ na výbornej úrovni. „Zatiaľ sme si sadli skvele. Myslím si, že či už po hernej, ale aj ľudskej stránke. Čo sa týka samotnej hry a tej hernej stránky, tak si všetci plníme svoje úlohy, pomaly si zvykáme na to čo komu vyhovuje a hlavne si všetci navzájom pomáhame. Po ľudskej stránke si myslím, že sme super partia ľudí, ktorá má spoločnú vidinu a ktorá sa snaží dosiahnuť svoje sny“, zhrnul svoje pocity kapitán tímu - Boris "Boro" Janoš.

Podľa tímového manažéra je cieľ pre akadémiu, aby sa dostala do TOP5 na CZ/SK scéne a zároveň si vybojovala postup do ESEA Advanced. Svoje kvality budú môcť hráči predviesť už 6.8.2022 v kvalifikácii na turnaj CCT Central Europe Online Series.

Zostava SINNERS Academy vyzerá nasledovne:

Michal "FABULOUSSS" Gorecki
Roman "dreez" Čomor
Patrik "outex" Tomko
Tomáš "fino" Bebjak
Boris "Boro" Jánoš

Blažej "Bajo" Madaj - tréner

Zdroj: Sinners - tlačová správa
Zdroj titulnej fotografie: YouTube/Sinners

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.