Dočkáme sa Source 2 enginu?

  • Martin Bukovský
  • 11. 04. 2020 17:00

Valve včera vydalo update, v ktorom spravilo veci, ktoré od nich komunita už dlho žiadala. Je to odpoveď na nového konkurenta. Valorant, hra od Riot Games bola budovaná aj na základe chýb Valve.

Viacerí ľudia začali konšpirácie ohľadom Source 2 a jeho štádiu vývoja. Medzi nich patrí aj majiteľ Valve News Network, ktorý sa okolo Counter-Strike-u pohybuje už nejakú tú dobu a dal by sa nazvať spoľahlivým zdrojom. Vo svojom videu spomenul, že by Source 2 mal vyjsť do 2 mesiacov. Toto samozrejme rozpútalo veľkú debatu. Neskôr sa pridal aj insider Nors3, ktorý informáciu potvrdil. Za malý dôkaz môžeme nazývať stringy, ktoré sa objavili v hre DOTA 2. Debatu rozpútal aj nový Half-Life Alyx, ktorý beží na novom engine a prináša to iba plusy.

EP4TvVHUEAUj3Z_.jpg

Zabudnuté údaje v hre DOTA 2. Photo by Nors3

Čo Source 2 ale v skutočnosti znamená? Znamená to zlepšenie výkonu hry, ktorá teraz beží na 32-bit verzií. Ako sme už v minulosti mohli vidieť, nové veci prinášajú aj veľa bugov. Preto Source 2 zrejme bude najprv ako Beta, aby sa všetky bugy čo najskôr odstránili. Je zaujímavé sledovať komunikáciu Valve s komunitou a jej zmenu. Prídu veľké zmeny? Týždenné updaty?

Valve sa zobudilo, no nie je už neskoro? Photo by Fox360.net

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.