Dočkáme sa hry Counter-Strike 2 už čoskoro? Všetko tomu nasvedčuje!

  • 05. 03. 2023 14:00
Banner stránky Counter-Strike Source: Twitter/CSGO

Už niekoľko rokov sa ťahá aféra “Čo ďalej s hrou CS:GO? Komunita po vzore hry Dota 2 žiadala o túto zmenu niekoľko rokov, vzhľadom na stav a vek aktuálneho herné enginu “Source”. Prvé zmienky ohľadom herného enginu pre hru CS:GO začali už prichádzať v roku 2015, kedy vyšiel práve tento engine pre hru Dota 2. Postupne sa snehová guľa začala nabalovať, niekoľko leakov z updatov z hry “Dota 2” nasvedčovalo tomu, že sa engine začína pripravovať aj smerom pre hru Counter-Strike. Väčšinou sa však z leakerov robila sranda a ľudia to nebrali vážne.

Dnešným dňom však vyšiel článok, ktorý obletel celú Counter-Strike scénu. Richard Lewis na svojom substacku informoval o tom že by v novej verzií hry mohol byť 128-tickový matchmaking a aj nový matchmakingový systém. O týchto informáciách však počujeme prvý krát, takže ich považujeme za maximálne špekulatívne. Dlhšiu dobu sa hovorilo o tom že budeme radi za funkčný port, ak by sa však podarilo s ním rovno pridať aj novú funkcionalitu, komunitu by to veľmi potešilo.

Ako Richard Lewis spomína vo svojom článku veľký rozruch spôsobil pár dni dozadu post od dlhodobého data minera a leakera @gabefollower kedy na jeho twitter účte oboznámil ľudí s tým, že NVIDIA pridala do svojich herných profilov aj odkaz na Counter-Strike 2 s “exe” súborom “csgos2.exe” a “cs2.exe”.

NVIDIA Profile Inspector - cs2.exe - Counter-strike 2
NVIDIA Profile Inspector - cs2.exe - Counter-strike 2 Source: EPLAYER

Ďalšou dôležitou zmenou bola taktiež aj aktualizácia na oficiálnom účte hry Counter-Strike, kedy si zmenili svoj banner na twitter účte, na banner s novým patentovaným logom, o ktorom sa hovorilo už niekoľko mesiacov. Twitter Counter-Strike nové záhlaví

Counter-strike banner Twitter Source: Twitter/CSGO

Ďalšou nepotvrdenou informáciou bol taktiež aj tweet od @gabefollower, podľa ktorého zdrojov už rôzne QA (quality assurance) firmy, ktoré testujú produkty, testujú práve Counter-Strike na novom engine “Source 2”.

O ďalších informáciach vás budeme informovať pomocou našich sociálnych sietí a taktiež pomocou článkov. Čaká nás ešte kopa informácií a zaujímavosti ohľadom tejto témy v nadchádzajúcom období.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.