Do or Die: Frozena čaká rozhodujúci duel v boji o Major

  • Sebastián Soroka
  • 20. 04. 2022 00:25

Do or Die. Ešte pred tým, než na európskom RMR evente začne svoje dobrodružstvo český tím Sinners, nás čaká rozuzlenie skupiny A. Mimoriadne dôležitý zápas stojí pred Davidom "frozen" Čerňanským. S jeho tímom MOUZ ho totiž čaká rozhodujúci duel, ktorý rozhodne o jeho postupe, respektíve (ne) postupe na PGL Major Antwerp (Challenger Stage).

MOUZ majú v swiss formáte skóre 2:2. Znamená to teda, že ich čaká rozhodujúci zápas, ktorý rozhodne o tom, či postúpia na belgický Major alebo sa budú na najväčší turnaj sveta pozerať iba prostredníctvom digitálnych obrazoviek.

Myšiaci hneď na úvod eventu podľahli tímu OG. Neskôr však svoje zaváhanie odčinili dvoma výhrami v rade proti ruskému celku QUAZAR, respektíve Outisders (Virtus.pro). V dueli proti FaZe, ktorý mohol spečatiť ich postup do Antverp, však nedokázali svoju hru usmerniť smerom k víťazstvu a v BO3 sérii podľahli svojmu súperovi 0:2 na mapy.

V BO3 proti Vitality však už nebude priestor na zaváhanie, každá chyba bude totiž potrestaná hneď 2x. Vitality sa po zmene v zostave stále trápia. Svoj francúzsko-dánsky koncept stavajú na dlhodobej filozofii a tak boli doterajšie výkony ešte pochopiteľne. Ak však budú chýbať na Majore, tak to bude pre celý tím a organizáciu katastrofa.

Zverenci Dannyho "Zonic" Sørensena porazili v predchádzajúcich zápasoch Dignitas i motivovaných Eternal Fire. Skočili však na lopate FaZe Clan a NaVi. V podstate prehrali zápasy proti dvom najlepším tímom sveta, los k ním teda nebol vždy milosrdný, ale na to sa história nepýta.

Naplánovaný začiatok zápasu je na 9:00. Spomínaný frozen má v rukách osud slovenského Counter-Striku. Ak sa mu nepodarí zdolať francúzsko-dánsku zostavu, bude to znamenať, že slovenská vlajka bude na najväčšom turnaji sveta chýbať 1x od DreamHack Winter 2013. O našu účasť sa dlhé roky staral Ladislav "GuardiaN" Kovács, neskôr sa k nemu pridal Martin "STYKO" Styk a v jednom prípade aj Patrik "Zero" Žúdel.

Žezlo najlepšieho slovenského hráča však už roky drží frozen. Na neho sa teda pochopiteľné uberá všetok zrak.

9:00 - MOUZ vs Vitality

Ďalšie zápasy

9:00 - OG vs Eternal Fire
12:45 - Outsiders vs SAW
12:45 - forZe vs NaVi/FaZe

Zdroj titulnej fotografie: pglesports.com

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.