Ďalší úspech pre STYKA, APEKS postúpili na LAN event o 200 000 $

  • 11. 06. 2023 17:35
Source: Twitter/STYKOcsgo

Zostava tímu APEKS spolu so slovenským ostrieľaným riffle-rom, Martinom “STYKO” Stykom, v posledných mesiacoch zažíva najlepšie obdobie za posledné roky, ak nie všetkých čias. Na historicky poslednom CS:GO Majore v Paríži dosiahli semifinále, v ktorom podľahli neskoršiemu víťazovi, Teamu Vitality. Triumfovali v ESL Challenger League, vďaka čomu si v jeseni zahrajú “ligu majstrov CS:GO”, ESL Pro League. Túto sobotu ukázali, že dobrá forma u tohto tímu pokračuje aj naďalej.

Elisa Invitational Spring bol online CS:GO turnaj, ktorého víťaz má jednu z ôsmich miesteniek na Elisa Masters Espoo 2023, LAN event o 200 000 $ vo Fínsku. Formát turnaja bol osvedčený - dve swiss stage po 16 tímoch s vyvrcholením v single-elimination brackete.

Z CZSK zástupcov sa turnaja zúčastnil napríklad frozen v tíme MOUZ, ale aj česko-slovenské súpisky Enterprise a Dynamo Eclot. Práve víťaz Tipsport CS:GO Bratislava vyradil Enterprise v rozhodujúcom zápase 1. swiss stage. DNE celkovo skončili na delenom 9.mieste po prehre v play-off s ex-CPH Flames, do ktorého sa dostali z druhej swiss stage so skóre 3:1 na zápasy.

Najviac však predsa len zaujali Apeks. Do play-off postúpili po čistej jazde swissom, kedy si poradili s ENCE Academy (2:0), HAVU Gaming (2:0) a ex-Copenhagen Flames (2:1). V play-off najprv premohli Sangal 2:0, následne otočili proti Major štvrťfinalistovi, Into The Breach z 0:1 na 2:1, vyradili frozena z MOUZ 2:0 a vo finálovej odvete proti ex-Copenhagen Flames zvíťazili 16:14, 12:16 a 16:4.

Výhrou Elisa Invitational Spring sa pripodobnili GamerLegionu, ktorý vyhral zimnú edíciu tohto kvalifikačného turnaja. Spolu s víťazom fínskej kvalifikácie a piatimi pozvanými tímami sa o 200 000 $ pobijú 29.11.-3.12. tohto roka vo fínskej Espoo Metro Arena.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.