Ďalší shuffle na domácej scéne? Zmeny by mali nastať vo viacerých tímoch

  • Sebastián Soroka
  • 30. 06. 2020 01:00

Je už takým zvykom, že na našej scéne sa po odohraní väčších eventov (v tomto prípade Cool liga a Sazka eLEAGUE) začnú robiť menšie „čistky“ v tímoch. Výnimkou nie je ani toto obdobie.

Shuffle CZ/SK scény započal už pred pár týždňami, najprv sa prakticky nanovo sformovala zostava Dark Tigers, tak Team Brute opustili traja hráči a teraz tu máme náznaky ďalších zmien. Ešte pred pár dňami prišla organizácia eErinesss s oznámením, že jej tím opúšťajú dvaja hráči a mieria do Eclot Gaming. Konkrétne mená nepadli, ale vzhľadom nato, že v posledných dueloch v zostave chýbala dvojica Fizarezi-Moriisko, tak je pozornosť upriamená na nich. Žeby sa mali angažovať práve v Eclote dáva zmysel, nakoľko sa už dlhšiu dobu šepká, že tento tím bude robiť viaceré zmeny v zostave. Jedna z nich už prebehla pred pár týždňami, keď zyoreda nahradil Mix. Informáciu o skúšaní novej zostavy nám potvrdilo aj vedeniu Eclotu.„Kluci jsou u nás na zkoušce, to je všechno co k tomu řeknu“ Koho by ale malo duo z eEriness nahradiť CEO Eclotu Martin Novotný nekonkretizoval.

Kto opustí ECLOT? Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Ďalšie zmeny by mohli nastať v tábore DEFEATERS, respektíve Gunrunners. Hráč DEFEATERS, Tomáš "System" Zemko už dlhšiu dobu nefiguruje na zápasových súpiskach svojho domovského tímu. V nedávnom mesačnom finále ONS MČR Night Stand ho zastupoval bývalý hráč Vikingekrig Esports, bestch. System medzitým hráva s hráčmi Gunrunners, medzi ktorými chýba Dytor. Bronzoví medailisti z I.splitu Sazka eLEAGUE dokonca kvalifikáciu na DreamHack Open Summer 2020 Europe odohrali pod clan-tagom ENTERPRISE, čo by mohlo znamenať prechod pod túto organizáciu. O stanovisko k situácii ohľadom Systema a jeho možného odchodu do iného tímu sme kontaktovali vedenie DEFEATERS, avšak zatiaľ sme sa odpovede nedočkali.

K tomu všetkému sa ešte očakáva, že organizácia Entropiqteam pod taktovkou Mateja "forji" Kmiťa, by mala podpísať zostavu pozostávajúcu z bývalých členov Team Brute.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/eSuba

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.