Cryptovu posilňuje 14-ročný PR a uzavrieť by ju mal vicemajster ČR beryP

  • Martin Bukovský
  • 11. 07. 2022 15:45

Po skončení zmlúv dvojici luko-jaro si ostravská organizácia Cryptova stanovila jasné ciele - dostať sa do TOP3. Rozhodli sa preto pre zmeny v zostave. Problémom už od sformovania pôvodnej zostavy zostavy bol AWP hráč. Pätica, ktorá reprezentovala Cryptovu v prvej polovici roka, nemala klasického hráča s veľkou zelenou zbraňou a tak sa do role musel obuť rodák z popradu Tomáš “zyored” Cvaniga.

Z Cryptovi sa ale dokázal stať čierny kôň turnaja, v Sazka eLEAGUE a Y-Games Pro Series sa im podarilo prebojovať do play-off, dokázali sa dostať do ESEA Advanced či potrápili tuzemskú špičku v skupine smrti na Tipsport Online Cupe. Už dnes ich ale s novou zostavou čaká Sazka eCup, posledný turnaj pred oficiálnou hráčskou prestávkou.

Trojicu zyored-maxx-kinzo dopĺňa mladučký Oldřich "PR" Nový z Dark Tigers. I napriek ponukám z Entropiq Prague alebo Sinners Academy sa 14-ročný Oldřich rozhodol pre ostravsku organizáciu. S mladým talentom sa do temných tigrov presunul aj Rutk0 z farieb organizácie GLORE. Predtým spoločne s pikim či loydom pôsobili pod farbami Inside Games Academy.

Finálne meno posledného do partie ale ešte oficiálne známe nie je. Podľa našich informácií ponuku obdržal aj Martin "zur1s" Sláma z eSuby, no na dnešnom zápase proti Teamu Moops sa postaví vicemajster Českej republiky z roku 2019 beryP. Bery pôsobil v organizácií Sampi, kde bol spoluhráčom Kinza a do rúk zvykol brávať veľkú zelenú zbraň ako náhrada za DEV7La. Neskôr pôsobil v práve v tíme, ktorý dnes večer vyzve.

Zostava Cryptovi po príchode dvojice by mala vyzerať následovne:
Marek "kinzo" Bílek
Martin "MAXX" Smolár
Tomáš "zyored" Cvaniga
Oldřich "PR" Nový
Martin "beryP" Beránek

Pavel "replay" Vaněk – tréner

bery na pzch.png

Medzi úspechy beryho patrí 2. miesto z PZCH 2019 Source: Facebook/PLAYzone Challange

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.