Prichádzajú ďalšie tresty za zneužitie coach bugu, ban dostáva aj coach Team Brute

  • Sebastián Soroka
  • 28. 09. 2020 10:44

Aktualizované 20:35: Usporiadateľ domácich eventov, PLAYzone prenáša plnú výšku banov aj na svoje podujatia. Očakáva sa, že rovnaký krok učinní aj Sazka eLEAGUE. Pepik má zákaz sa zúčastňovať turnajov spadajúcich pod ESIC (ESL,DreamHack a pod...), aj od PLAYzone do 28. 7. 2021.

Aktualizované 17:35: „Vzniklou situaci důkladně prošetřujeme a o jejím vývoji Vás budeme informovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o providění z více než 3 roky starého zápasu, tehdy ještě v barvách týmu eSuba, nechceme nyní dělat unáhlené závěry. Pepik odváděl v barvách týmu Brute vždy perfektní práci a za jeho integritou v našich barvách plně stojíme.“ - Vyjadrenie organizácia Brute

Aktualizované 16:55: Názorná ukážka bugu.

Aktualizované 12:55: Pepik sa prehrešku dopustil počas jeho coachovanie v eSube, v roku 2017. Jednalo sa o turnaj LOOT.BET Cup 1.

Kauza s použitím coach bugu odštartovala banom pre HUNDENA a následne sa rozrástla o ďalších trénerov. Valve v spolupráci s HLTV.org, The esports watchdog association a Esports Integrity Coalition (ESIC) sa preto pustilo do hromadného vyšetrovanie tejto kauzy a začalo postupne prezerať všetky demá od vyskýtu coach bugu. Počas posledného vyšetrovania bolo zneužitie chyby hry použité aj v prípade coacha Team Brute Milana "pepik" Gellebra.

Pepik sa zneužitia bugu dopustil v jednej hre (1 mapa), z tohto dôvodu dostáva 10-mesačný zákaz zúčastňovať sa oficiálnych turnajov od ESL, DreamHack, BLAST, WePlay a iných medzinárodných eventov, ktorí sú partnermi ESIC. Ako sa k celej situácii postavia domáci organizátori turnajov, PLAYzone.cz a Sazka eLEAGUE zatiaľ nevedno povedať. Je ale možné, že k zneužitiu bugu došlo aj v ich súťažiach. ESIC k dnešnému dňu pozrelo vyše 20% z celkového počtu 99,650 zápasových záznamov. O vyjadrenie sme požiadali aj vedenie Team Brute (pozn.red).

Vyjadrenie ESIC:

Vieme, že väčšina trénerov, hráčov, organizátorov turnajov, vydavateľov a vývojárov, fanúšikov, sponzorov a vysielateľov chce, aby CS:GO a esports boli čisté a aby to bola férová súťaž medzi hráčmi a tímami, ktorí sa snažia zvíťaziť. Našou úlohou je zabezpečiť, aby sa tak stalo a aby boli skorumpovaní a zlí aktéri rehabilitovaní alebo odstránení

Članok priebežne aktualizujeme

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.