Český talent v akadémii MOUZ? Nemecká organizácia otestuje Kadima

  • Sebastián Soroka
  • 06. 09. 2022 18:10

Ďalšia česko-slovenská stopa v MOUZ? Nemecká organizácia, ktorá sa v minulosti stala domovom niekoľkých slovenských, respektíve českých CS:GO hráčov by sa mohla rozrásť o ďalšieho reprezentanta našej scény. Popri A-tíme MOUZ, kde pôsobí Slovák David "frozen" Čerňanský by sa do juniorského programu MOUZ NXT mohol dostať český strelec, Radim "Kadim" Vojkuvka.

Akadémia MOUZ NXT si aktuálne prechádza obmenou kádra po tom, čo sa rozlúčila s väčšinou svojich hráčov a do A-tímu povýšila izraelského mladíka Doriana "xertioN" Bermana. Členom novej zostavy by sa mohol stať aj český talent Radim "Kadim" Vojkuvka. Na twitteri to potvrdil tréner MOUZ NXT, Tobias "TOBIZ" Theo. Kadima by mala čakať niekoľkotýždňová skúška, počas ktorej sa realizačný tím rozhodne, či rodáka z Českej republiky podpíšu do svojho tímu alebo nie. Pre daný moment teda nemá nič isté.

Kadim reprezentoval v minulosti farby tímu Online Vision Gaming alebo Andromeda. V uplynulom roku sa mu podarilo postúpiť aj do FPL-C.

Projekt MOUZ NXT je vo svete CS:GO mimoriadne uznávaný a investovať prostriedky do výchovy mladých hráčov sa nemeckej organizácii zatiaľ mimoriadne vypláca. Z akadémie totiž výrazne profituje jej hlavný tím. Okrem spomínaného xertioNa sa cez akadémiu predral do A-tímu aj maďarský sniper Ádam "torzsi" Torzsás a Nemec Jon "JDC" de Castro. MOUZ NXT tiež získali 4 tituly z WePlay Academy League, ktorá slúži výhradne ako turnaj pre akadémie.

Doposiaľ pôsobil v CS:GO sekcii MOUZ iba jeden Čech. V rokoch 2016-2019 bol členom MOUZ (mousesports) Tomáš "oskar" Šťastný. Zo Slovákov obliekal dres tejto organizácie okrem frozena aj Martin "STYKO" Styk.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/Quietus-day lanpárty

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.