CEE Champions - closed kvalifikácia: Sklamania aj prekvapenia

  • Sebastián Soroka
  • 26. 09. 2020 23:58

Počas posledných dní zúrili na našej scéne boje o postup do medzinárodne turnaja CEE Champions s celkovým prizepoolom $15,000. Z osmičky tímov v closed kvalifikácii mohli do hlavného turnaja postúpiť iba štyri celky. Tímy boli rozdelení do dvoch skupín, postupovať mohli iba prví dvaja, hralo sa systémom každý s každým.

Skupina A

Zloženie: Sampi, eSuba, DEFEATERS, ENTERPRISE

Na prvý pohľad to mala byť byť bitka medzi tromi tímami a s DEFEATERS sa až tak veľmi nerátalo. Samotné zápasy ale ukázali niečo iné. V prvom hracom dni DEFEATERS solídne vytrápili eSubu, ktorej takmer zobrali prvú mapu. Za stavu 15:12 ale nedokázali ukončiť zápas a nakoniec odchádzali s prázdnou. Trpkosť prehry si ale vynahradili výhrou 2:0 proti ENTERPRISE Esports. Tí ešte pred tým podľahli Sampi 1:2 na mapy, víťazstvo proti DEFEATERS mala byť povinná výhra. Nanešťastie sa tak nestalo. Postup do hlavnej časti si napokon už v piatok vydobyli reprezentanti modrej krvi. Rozhodujúci sobotný duel o postup medzi Sampi a DEFEATERS dopadol lepšie pre tím pod taktovkou dod1ho. ENTERPRISE svoj posledný proti eSube kontumovali, nakoľko už o nič nešlo.

Skupina B

Zloženie: Eclot, Sinners, Brute, Entropiq

V druhej skupine sa prakticky nerátalo s ničím iným iba s postupom Sinners Esports, boj o druhý slot bol plne otvorený. Aktuálne najlepší domáci celok potvrdil všetky predpoklady a po hladkej výhre proti Entropiq si postup zabezpečil aj cez Eclot, s ktorými sa ale natrápil o čosi viac. Už spomínaný Eclot poslal v úvodnom zápase k zemi hráčov Brute. Boj o druhé postupové miesto tak mali poistený. Kto ale musel zvíťaziť v druhom zápase, aby si uživil nádej na postup, boli už spomínaní Entropiq a Brute. Stret týchto tímov priniesol tesnú výhru Leckrovej partie. Oslavy z víťazstva, však trvali iba do ďalšieho dňa. Ich duel proti Eclotu totiž priniesol mimoriadne pestrú a vypätú bitku, z ktorej ale odchádzali hráči v zelených farbách ako porazení. V tábore Eclotu, tak môžu oslavovať cenný skalp a postup do medzinárodného turnaja.

Hlavný turnaj, v ktorom budú farby Česka a Slovenska hájiť Sampi, eSuba, Eclot a Sinners započne o dva týždne, teda 10.5.2020. K našim borcom ešte pribudne ďalších 28 tímov z východnej a juhovýchodnej Európy. O stream z kvalifikácie sa staral PLAYzone.cz s komentátorským duom Marek "shadye" Hovanec a Ondřej "Lelek" Kvarda.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.