Carzzy opäť porazený Humanoidom, Fnatic o titul proti G2

  • 09. 09. 2023 23:08
Humanoid po výhre proti Carzzymu Source: Riot Games

V predposlednom zápase 11. ročníka najvyššej euróspekj LoL súťaže sa proti sebe stretli dva tímy, ktoré toho majú kadečo spoločné. Oba tímy túto sezónu dokázali prekvapiť napriek očakávaniam a oba majú v svojich zostavách Čechov. Do grandfinále proti G2 sa každopádne môže pozrieť iba jeden z nich.

MAD Lions mali túto sezónu ako na horskej dráhe. V zimnom splite začali pozitívne. V regular seazon sa umiestnili na druhom mieste a rovnako skončili aj Play-Off. Jarný split bol oproti tomu katastrofa, takmer sa im nepodarilo postúpiť ani do TOP8. Losers bracketom sa im však podarilo prebojovať až k víťazstvu celého splitu, čím si vybojovali miestenku na MSI. Tam však fatálne pohoreli, nevyhrali jedinú mapu a nespamätali sa z toho ani v letnom splite, kde napokon skončili na 7. mieste.

Fnatic na druhej strane mali začiatok sezóny veľmi zármutivý. Prvýkrát v histórii organizácie nepostúpili do TOP8, v následku čoho nasledovala zmena zostavy. Wundera na tope nahradil Oscarinin, Rekklesa a rhuckza nahradili Noah s Trimbim a Crushera na pozícii trénera nahradil Tomáš Kněžínek, a.k.a. Nightshare.

V rýchlom, trojspplitovom formáte LEC bolo málo času dohnať zameškané a viac, ako na 8. miesto sa nezmohli. V eliminačnom zápase prehrali práve s MAD Lions, ktorí tento split napokon vyhrali. Letný split sa však Fnaticu konečne zadaril. Skončili druhí v regular season a celkovo sa umiestnili na treťom mieste, čo im stačilo na postup do Season Finals. Počas nich sa stala v zostave Fnaticu nútená zmena, Oscarinin musel podstúpiť operáciu ruky, kvôli čomu sa do aktívnej zostavy vrátil Wunder. Aj napriek krátkej prípave však tímu nebol na príťaž, spolupodieľal sa na postupe do Montpellier a súčasťou zostavy bol aj proti MAD.

Snímka obrazovky (719).jpg

LEC finále v Montpellier Source: Riot Games

V prvej hre najviac zahviezdil Noah s 15 killmi. Niet divu, Fnatic vyhrávali v boji o drakov, kde bol aj rozhodujúci teamfight v 21. minúte. Druhá hra už bola vyrovnanejšia, Fnatic si rozhodujúcu výhodu postupne vybudovali okolo tridsiatej minúty. Najviac sa na mape presadil Razork s KDA 9/1/12 a gold advantage viac ako 8000 goldu. V tretej hre si Fnatic hneď v 21. hre trúfli na barona, za čo ich potrestal Carzzy pentakillom, v následku čoho MAD Lions znížili na 1:2. V štvrtej hre sa Carzzy opäť ukázal, s KDA 10/3/8 bol najvýraznejším hráčom na rifte. Štvrtá hra sa pre Fnatic zomlela rýchlo, Nexus padol už v 26. minúte. Rozhodujúca, piata hra, prebiehala pomalšie, ako tie predchádzajúce. Do 21. minúty padlo len 7 killov. O víťazovi celej série sa rozhodlo v 32. minúte 5. hry, kedy sa okolo dragaon pitu strhol teamfight, ktorého jasným víťazom boli Fnatic, čím si zaistili postup do grandfinále LEC proti G2 Esports.

Je to už tretia hra z troch na Season Finals, ktorá skončila 3:2 v prospech Fnatic. Oranžovo-čiernych teraz čaká zápas roka v derby proti G2 Esports. Majú možnosť vyhrať prvú trofej po piatich rokoch, proti G2 však budú v roli čistého outsidera.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.